Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 14 Dagen

De schatten van Perzië

Terug Bekijk samenvatting

In twee weken zie je alle hoogtepunten van Iran. Je bezoekt heilige steden, eeuwenoude architectuur, Persepolis en levendige bazaars en je ontmoet de gastvrije bevolking. Met een schat aan ervaringen keer je terug naar huis.

Dag 1

Accommodatie: Qasr Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Mashhad, en bezoek aan de Imam Reza schrijn

Op de luchthaven van Mashhad heet de chauffeur je welkom. Na even gerust te hebben in het hotel, ga je met de chauffeur op pad. De geschiedenis van Mashhad is nauw verbonden met Imam Reza, die stierf in 817. Een bezoek aan de heilige schrijn van Imam Reza ia een indrukwekkende ervaring. Na afloop ga je sfeer proeven op de bazaar van Mashhad, bekend om zijn saffraan en ooit een karavaanhalte langs de Zijderoute.

Dag 2

Accommodatie: Bahman Inn - standaard kamer (LO)

Dwars door de woestijn via de ruïnes van Esfahak naar de oasestad Tabas

Vandaag heb je een lange, maar mooie reisdag, dwars door de woestijn, naar Tabas. Onderweg bezoek je de ruïnes van Bayazeh en Esfahak, eeuwenoude woestijndorpen met kenmerkende architectuur. In Tabas kun je bijkomen in de heerlijke tuinen van Golshan.

Dag 3

Accommodatie: Arg-e-Jadid Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan Kharanaq en de zoroastrische Torens der Stilte bij Yazd

Je reist van Tabas naar Yazd. Je bezoekt het dorpje Kharanaq, en net buiten Yazd bezoekt je de indrukwekkende zoroastrische Torens der Stilte. In de oude stad van Yazd kun je de bazaar verkennen, beroemd om de handel in textiel en tapijten.

Dag 4

Accommodatie: Arg-e-Jadid Hotel - standaard kamer (LO)

Bewonder de Vuurtempel en het Amir Chakhmaq Complex in Yazd

Yazd is een van de oudste steden ter wereld en was een knooppunt voor karavanen langs de Zijderoute. De stad staat ook bekend als centrum van de leer van Zoroaster. Je bezoekt er een zoroastrische Vuurtempel, waar het vuur al 1500 jaar brandt. Ook neem je een kijkje in het Amir Chakhmaq Complex uit de 15e eeuw, in de Jame Moskee en het Watermuseum.

Dag 5

Accommodatie: Tourist Inn - standaard kamer (LO)

Ronddwalen over de bazaar van Kerman

Vandaag reis je van Yazd naar Kerman. In de middag heb je tijd om Kerman te verkennen. Kerman is beroemd om de tapijten én de pistachenoten. Ga naar het Ganjali Khan plein voor een bezoek aan een van de overdekte bazaars.

Dag 6

Accommodatie: Tourist Inn - standaard kamer (LO)

Dagtocht naar de Shahzadeh Tuin in Mahan en de Rayen Citadel

Ten zuiden van Kerman ligt Mahan. Je bezoekt er het Mausoleum van Shah Nematollah Vali, de grondlegger van het soefisme (mystieke islam) en de fraaie tuin Shahzadeh. Aan de voet van de Hezar Bergen ligt de Rayen Citadel, een prachtig voorbeeld van een van adobe gebouwde citadel-stad. Nog altijd zijn gebouwen als de zoor khaneh (gymnasium voor traditionele Perzische sporten), de moskee en de stallen te onderscheiden.

Dag 7

Accommodatie: Persepolis Hotel - standaard kamer (LO)

Van Kerman naar Shiraz, stad van tuinen en dichters

Na het ontbijt verlaat je Kerman voor een lange rit door een ruig woestijn- en berglandschap. Aan het eind van de middag kom je aan in Shiraz.

Dag 8

Accommodatie: Persepolis Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan Persepolis en de koningsgraven bij Naqsh-e Rostam

Met de chauffeur rij je naar Persepolis. Je ziet de indrukwekkende ruïnes van de klasssieke Perzische hoofdstad, 2500 jaar oud. Bovendien zie je de koningsgraven bij Naqsh-e Rostam en de prachtige reliëfs bij Naqsh-e Rajab. In de loop van de middag keer je terug in Shiraz.

Dag 9

Accommodatie: Persepolis Hotel - standaard kamer (LO)

Geniet in Shiraz van de heerlijke Eram Tuin en de prachtige Nasir-al-Mulk Moskee

Vandaag ga je Shiraz verkennen. Je ziet de imposante Karimkhan Citadel en bezoekt de kleurrijke Eram Tuin, met zijn vele cypressen een oase van rust. Je kunt genieten van prachtige architectuur in de moskeeën Vakil en Nasir-al-Mulk, en ronddwalen over de levendige Vakil Bazaar met zijn vele ambachtslieden.

Dag 10

Accommodatie: Ali Qapu Hotel - standaard kamer (LO)

Via UNESCO Werelderfgoed Pasargadae naar Isfahan

Vroeg in de ochtend vertrek je voor een lange rit naar Isfahan. Onderweg bezoek je Pasargadae. Hier zie je de Tombe van Cyrus de Grote (559-530 v.Chr.), een UNESCO Werelderfgoed. Aan het eind van de middag bereik je Isfahan, volgens velen de mooiste stad van Iran.

Dag 11

Accommodatie: Ali Qapu Hotel - standaard kamer (LO)

Bewonder het Chehel Sotun Paleis en de Armeense Vank Kathedraal van Isfahan

Vandaag bezoek je het grote Imam Plein van Isfahan met de prachtige Sheikh Lotfollah Moskee en het Ali Qapu Paleis. Ook ga je naar het fraaie Chehel Sotun Paleis, het 'Paleis van de 40 zuilen'. Bijzonder is een bezoek aan de Vank Kathedraal met het bijbehorend museum, het centrum van de Armeense christenen in Isfahan.

Dag 12

Accommodatie: Negarestan Hotel - standaard kamer (LO)

Langs het bergdorp Abyaneh naar de heerlijke Fin Tuin in Kashan

Onderweg naar Kashan bezoek je Abyaneh, een pittoresk bergdorp. Aangekomen in Kashan word je aangenaam verrast door de heerlijke Fin Tuin. Ook bezoek je het 18e-eeuwse huis van Khan-e Borujerdi, en de mooie Agha Bozorg Moskee.

Dag 13

Accommodatie: Ferdowsi Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek in Teheran het Golestan Paleis en het Sa'd Abad Museum Complex

In de ochtend rij je naar Teheran. Aldaar bezoek je het S'ad Abad Museum Complex en het prachtige Golestan Paleis, een UNESCO Werelderfgoed. Als de tijd het toelaat kun je een kijkje nemen in het Abgineh Glas Museum of het Tapijt Museum.

Dag 14

Vertrek uit Teheran

De reis door Iran loopt ten einde. Je wordt naar de luchthaven van Teheran gebracht voor vertrek. Hiermee eindigt de tour.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer