Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 13 Dagen

Nepal en Bhutan

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis combineert de twee prachtige Himalaya landen Nepal en Bhutan. Reis per privé auto met chauffeur langs de hoogtepunten van deze mystieke landen. Prachtige natuur, kleurrijke tempels en markten en een allervriendelijkste bevolking staan garant voor een onvergetelijke reis.

Dag 1

Accommodatie: Khwopa Inn Guesthouse (LO)

Aankomst in Kathmandu en naar de oude koningsstad Bhaktapur

Aankomst in Kathmandu. Buiten de luchthaven word je opgewacht, en per privé auto met chauffeur naar de accommodatie in Bhaktapur gebracht. Ga op eigen gelegenheid deze oude hoofdstad van de Malla-koningen verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheden vind je op en rond het Durbar Plein.

Dag 2

Accommodatie: Swotha Traditional Home - standaard kamer (LO)

Via Thimi en de tempels van Pashupatinath en Bodnath naar Patan

Vandaag neem je samen met de gids een kijkje in Thimi, bekend van het rode aardewerk. Ook zie je de Pashupatinath Tempel, de belangrijkste Hindoetempel van Nepal, waar de lijkverbrandingen plaatsvinden. Na een bezoek aan de enorme boeddhistische stupa van Bodnath bereik je Patan.

Dag 3

Accommodatie: Kathmandu Guesthouse - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan Patan, de tempel Swayambunath en het Durbar Square in Kathmandu

Na het ontbijt ga je met de gids eerst historisch Patan verkennen. Vervolgens bezoek je Swayambunath. Deze boeddhistische tempel is een mengeling van Tibetaanse Boeddhisme en Indiaas Hindoeïsme. Als laatste bezoek je het Kathmandu Durbar Square. Van hieruit loop je door een prachtige oude buurt naar de wijk Thamel, waar je gaat logeren.

Dag 4

Accommodatie: Jungle Villa Resort - standaard kamer (VP)

Per privé auto met chauffeur naar het Chitwan National Park

Per privé auto met chauffeur rij je van Kathmandu naar het Chitwan Nationaal Park, een tocht van 5-6 uur. Het verblijf is inclusief jungleprogramma (inclusief maaltijden en excursies).

Dag 5

Accommodatie: Jungle Villa Resort - standaard kamer (VP)

Chitwan National Park: wandelen door de jungle en neushoorns spotten

Vandaag staan er verschillende activiteiten in het Chitwan Nationaal Park op het programma; een tochtje per kano, een junglewandeling, een bezoek aan het olifantencentrum, en de mogelijkheid om neushoorns te spotten.

Dag 6

Accommodatie: Temple Tree Resort & Spa - standaard kamer (LO)

Van Chitwan naar Pokhara aan de voet van het Annapurna bergmassief

Per privé auto met chauffeur reis je van Chitwan naar Pokhara (4-5 uur rijden). De rest van de dag is ter vrije besteding. Maak een wandeling langs het schilderachtige Pewa Meer, met uitzicht op het Annapurna bergmassief.

Dag 7

Accommodatie: Temple Tree Resort & Spa - standaard kamer (LO)

Varen over het Pewa Meer

Na het ontbijt ga je samen met de gids Pokhara verkennen. Je bezoekt de Devi's Waterval, de Guptesware Mahadev Grot, het Tibetaanse vluchtelingenkamp Tashiling, de Bindubasini Tempel en tevens maak je een heerlijke boottochtje op het Pewa Meer.

Dag 8

Accommodatie: Kathmandu Guesthouse - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht terug naar Kathmandu

Je wordt naar de luchthaven gebracht vanwaar je per binnenlandse vlucht terug reist naar de hoofdstad Kathmandu. 

Dag 9

Accommodatie: The Village Lodge of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Vlucht naar Paro en bezoek aan de Paro Dzong en de Ta Dzong

Transfer naar de luchthaven. Met Druk Air vlieg je van Kathmandu naar Paro. Bij aankomst op de luchthaven van Paro word je welkom geheten door je Bhutanese gids, auto en chauffeur. In de middag ga je Paro verkennen. Je bezoekt de Paro Dzong en de prachtige ronde Ta Dzong, nu het Nationaal Museum. Een dzong is een klooster, waar niet alleen de monniken hun tempels hebben, maar ook de bestuurlijke macht zetelt.

Dag 10

Accommodatie: Gyelsa Boutique Hotel of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Wandelen naar het Tijgernest, en via de Simtokha Dzong naar Thimphu

Het Tijgernest of Taktsang klooster ligt hoog tegen een bergwand aangeplakt en is alleen te voet bereikbaar. Na een uurtje klimmen krijg je een prachtig uitzicht op het klooster, dat je via een overdekte loopbrug bereikt. Na afloop vertrek je per auto naar Thimphu. Onderweg neem je een kijkje in de oude Simtokha Dzong. In Thimpu brengt de gids je naar het grote Gouden Boeddhabeeld, dat tegen de berg ligt en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de vallei, waarin Thimpu ligt.

Dag 11

Accommodatie: Kichu Resort of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Over de bergpas Dochu La naar de prachtig gelegen Punakha Dzong

In de ochtend ga je de Thimphu Dzong van dichtbij bekijken, en bezoek je de Memorial Chorten. Je verlaat Thimphu en onderweg naar Punakha slingert de weg zich omhoog over de Dochu-La pas. Bovenop wapperen gebedsvlaggen en bij helder weer heb je een mooi uitzicht over de oostelijke Himalaya. Tenslotte bereik je de prachtig, op de samenloop van twee rivieren gelegen, Punakha Dzong,

Dag 12

Accommodatie: The Village Lodge of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Terug door de bergen voor een bezoek aan de Paro Vallei

Na het ontbijt rij je van Punakha terug naar Paro. Onderweg passeer je wederom de drie chorten. Heel bijzonder is dat de stupa’s in verschillende stijlen zijn gebouwd, Bhutanees, Tibetaans en Nepalees. Terug in Paro kan je met de gids de Paro Vallei verkennen.

Dag 13

Vertrek uit Paro

Je reis door Bhutan loopt ten einde. De gids brengt je naar de luchthaven van Paro voor vertrek en hier eindig je tour door Bhutan. 

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie