Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 13 Dagen

India en Bhutan

Terug Bekijk samenvatting

Een leuke reis door twee prachtige landen waarbij je de hoogtepunten van India combineert met enkele dagen Bhutan. In India zie je de Taj Mahal en ga je op zoek naar tijgers in het Ranthambore Nationaal Park. Een reis door Bhutan is een reis terug in de tijd. Het land van de fluisterende wind.

Dag 1

Accommodatie: The Exotica Grand - deluxe kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Delhi

Bij aankomst op de luchthaven van Delhi word je opgewacht door de gids die je naar het hotel brengt. Welkom in de stad van riksja’s, heilige koeien en toeterende auto’s. Na check-in en even opfrissen maak je een privé excursie door de stad. In Delhi staan, verspreid door de stad, nog vele bouwwerken die herinneren aan vroegere heersers. In de kronkelige straatjes gonst het van de bedrijvigheid. Je maakt een tochtje per rickshaw door Chandni Chowk en bezoekt per auto het Rode Fort, de Jama Masjid, Raj Ghat, Humayun's Tombe, de Qutab Minar, de Bahai Lotustempel, India Gate en het presidentieel paleis Rastrapati Bhawan. Ook breng je een bezoek aan New Delhi. 

Dag 2

Accommodatie: Khandela Haveli - deluxe kamer (LO)

Naar de roze stad Jaipur

Per privé auto met chauffeur reis je van Delhi naar Jaipur. Een rit van 265 km. ofwel circa 6 uur rijden. Jaipur wordt ook wel de Roze Stad genoemd, naar de kleur die in 1883 ter gelegenheid van het bezoek van prins Albert van Groot-Brittannië werd aangebracht op de gebouwen in het oude centrum.

Dag 3

Accommodatie: Khandela Haveli - deluxe kamer (LO)

Samen met je gids op pad voor een stadtour door Jaipur

De eerste stop van vandaag is het Amber Fort. Het fort is een prachtig voorbeeld van Rajput architectuur en is gelegen op een heuvel met uitzicht over een meer. In de middag maak je een stadstour door Jaipur zelf. De vroegere Maharadja woont nog steeds in een deel van het paleis. Tegenover het Stadspaleis ligt het Observatorium, het Jantar Mantar. Het meest opmerkelijke instrument is de zonnewijzer met zijn 30 meter hoge gnoom. Tenslotte maak je een stop bij het Paleis der Winden. Dit is één van de kenmerkende gebouwen van Jaipur. 

Dag 4

Accommodatie: Heritage Haveli - deluxe kamer (VP)

Fietstocht in Jaipur en verder naar het Ranthambore Nationaal Park

In de vroege ochtend (06.45 - 09.45 uur) maak je een fietstocht door Jaipur. Hierna reis je per privé auto met chauffeur naar Ranthambore (145 km. ofwel circa. 3 uur rijden) Ranthambhore National Park is een van de beste wildparken van India. Het was ooit het jachtgebied van de Maharadja’s maar in 1955 is het park officieel uitgeroepen tot natuurreservaat (op woendagmiddag is het park altijd gesloten). In de late namiddag ga je meteen al per jeep op verkenning. 

Dag 5

Accommodatie: Heritage Haveli - deluxe kamer (VP)

Op jacht naar de tijger in Ranthambore Nationaal Park

Naar schatting leven er 30 Bengaalse tijgers in Ranthambore welke zeer regelmatig bij de drinkplaatsen worden waargenomen. Daarnaast is het reservaat het woongebied van luipaarden, beren, krokodillen en vele vogelsoorten. De beste manier om het park te verkennen is per jeep-safari en vandaag ga je dan ook vroeg in de ochtend en in de namiddag in een jeep op jacht naar de tijger.

Dag 6

Accommodatie: Coral Court Homestay - deluxe kamer (LO)

Via de verlaten stad Fatehpur Sikri naar Agra

Het is vandaag ongeveer 6 uur rijden naar Agra. Onderweg maak je een stop in de verlaten stad Fatehpur Sikri. Fatehpur Sikri was de vroegere magnifieke hoofdstad van het Moghul-rijk ten tijde van keizer Akbar, en nu een geheel verlaten spookstad. Het is nog steeds onduidelijk waarom Fatehpur Sikri werd verlaten door Akbar en zijn hof, maar men vermoedt vanwege problemen met de watertoevoer.

Dag 7

Accommodatie: Coral Court Homestay - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan de beroemde Taj Mahal en stadstour Agra

In de zeer vroege ochtend ga je naar het beroemde gebouw van de liefde, dé Taj Mahal. Na het bezichtigen van dit immense gebouw keer je terug naar het hotel om daar vervolgens het ontbijt te nuttigen. Vervolgens ga je daarna naar het Agra fort en de Tombe van Itmad Ud Daulah. Tenslotte maak je samen met de gids een wandeling over de lokale markt. 

Dag 8

Accommodatie: The Exotica Grand - deluxe kamer (LO)

Vrije ochtend in Agra en per auto terug naar Delhi

De ochtend is ter vrije besteding. In de loop van de middag reis je per privé auto met chauffeur, in circa 3 uur, terug naar Delhi.

Dag 9

Accommodatie: The Village Lodge of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Vlucht naar Paro en bezoek aan de Paro Dzong en de Ta Dzong

Transfer naar de luchthaven. Met Druk Air vlieg je van Delhi naar Paro. Bij aankomst op de luchthaven van Paro word je welkom geheten door je Bhutanese gids, auto en chauffeur. In de middag ga je Paro verkennen. Je bezoekt de Paro Dzong en de prachtige ronde Ta Dzong, nu het Nationaal Museum. Een dzong is een klooster, waar niet alleen de monniken hun tempels hebben, maar ook de bestuurlijke macht zetelt.

Dag 10

Accommodatie: Gyelsa Boutique Hotel of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Wandelen naar het Tijgernest, en via de Simtokha Dzong naar Thimphu

Het Tijgernest of Taktsang klooster ligt hoog tegen een bergwand aangeplakt en is alleen te voet bereikbaar. Na een uurtje klimmen krijg je een prachtig uitzicht op het klooster, dat je via een overdekte loopbrug bereikt. Na afloop vertrek je per auto naar Thimphu. Onderweg neem je een kijkje in de oude Simtokha Dzong. In Thimpu brengt de gids je naar het grote Gouden Boeddhabeeld, dat tegen de berg ligt en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de vallei, waarin Thimpu ligt.

Dag 11

Accommodatie: Kichu Resort of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Over de bergpas Dochu La naar de prachtig gelegen Punakha Dzong

In de ochtend ga je de Thimphu Dzong van dichtbij bekijken, en bezoek je de Memorial Chorten. Je verlaat Thimphu en onderweg naar Punakha slingert de weg zich omhoog over de Dochu-La pas. Bovenop wapperen gebedsvlaggen en bij helder weer heb je een mooi uitzicht over de oostelijke Himalaya. Tenslotte bereik je de prachtig, op de samenloop van twee rivieren gelegen, Punakha Dzong,

Dag 12

Accommodatie: The Village Lodge of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Terug door de bergen voor een bezoek aan de Paro Vallei

Na het ontbijt rij je van Punakha terug naar Paro. Onderweg passeer je wederom de drie chorten. Heel bijzonder is dat de stupa’s in verschillende stijlen zijn gebouwd, Bhutanees, Tibetaans en Nepalees. Terug in Paro kan je met de gids de Paro Vallei verkennen.

Dag 13

Vertrek uit Paro

Je reis door Bhutan loopt ten einde. De gids brengt je naar de luchthaven van Paro voor vertrek en hier eindig je tour door Bhutan. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe