Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Het geluk van Bhutan

Terug Bekijk samenvatting

In het koninkrijk Bhutan staan welzijn en geluk voorop, nauw verweven met Tibetaans boeddhisme. De mensen zijn vriendelijk en zelfs in de hoofdstad Thimphu lijkt niemand haast te hebben.

Dag 1 (56 km.)

Accommodatie: Gyelsa Boutique Hotel of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Aankomst in Paro, en via de Simtokha Dzong naar Thimphu

Bij aankomst op de luchthaven van Paro word je welkom geheten door je Bhutanese gids en auto met chauffeur. Je gaat direct op weg naar de hoofdstad Thimphu. Onderweg neem je een kijkje in de oude Simtokha Dzong. In Thimphu brengt je gids je naar het grote Gouden Boeddhabeeld, dat tegen de berg ligt en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de Thimphu-vallei.

Dag 2

Accommodatie: Gyelsa Boutique Hotel of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Bezoek in Thimphu de Thimphu Dzong en de prachtige Memorial Chorten

In de ochtend ga je de Thimphu Dzong van dichtbij bekijken, en bezoek je de Memorial Chorten. Deze prachtig witte stupa is een eerbetoon aan de derde koning van Bhutan, koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuk. Je neemt ook een kijkje in het Takin-reservaat, in een papierwerkplaats en in een nonnenklooster.

Dag 3 (69 km.)

Accommodatie: Aum Leki Farmhouse of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Over de bergpas Dochu-La naar de prachtig gelegen Punakha Dzong

Je verlaat Thimphu en onderweg naar Punakha slingert de weg zich omhoog over de Dochu-La pas (3100 meter). Bovenop wapperen gebedsvlaggen en bij helder weer heb je een mooi uitzicht over de oostelijke Himalaya. Tenslotte bereik je de prachtig op de samenloop van twee rivieren gelegen Punakha Dzong, Je overnacht in een homestay.

Dag 4 (95 km.)

Accommodatie: Dewachen Hotel of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Bezoek aan de hooggelegen Gangtey Gompa en wandelen in de Phobjika-vallei

Vandaag slingert de weg zich omhoog door dichte bossen naar de bergpas Pele-La (3390 meter). Wie geluk heeft vangt een glimp op van een Gouden Langoer. Op 3000 meter hoogte bereik je de 400 jaar oude Gangtey Gompa, Hier wonen en studeren zo’n 140 monniken. De gebedszaal van dit klooster is dan ook de grootste van heel Bhutan! In de middag maak je een wandeling in de Phobjikha-vallei, beroemd om zijn overwinterende kraanvogels.

Dag 5 (157 km.)

Accommodatie: Yugharling Hotel of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Via Trongsa naar Bumthang

Via de bergpas Pele-La bereik je Trongsa. Onderweg maak je een stop in Chendebji. De imposante Trongsa Dzong zie je vanaf de weg al liggen. Na een bezoek aan de Trongsa Dzong rijd je verder naar Bumthang. Je doorkruist de mooie Chume-vallei en komt langs afgelegen dorpjes en tempels. De akkers staan vol met tarwe en boekweit, die verderop weer plaatsmaken voor rijst- of aardappelvelden. Op de bergpas Yutong-La (3425 meter) wapperen de gebedsvlaggen in de wind, en in de verte grazen wollige zwarte yaks.

Dag 6

Accommodatie: Yugharling Hotel of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Wandelen naar de Khurje Lakhang in de Bumthang-vallei

De valleien rondom Bumthang ademen boeddhisme. De hellingen zijn bezaaid met tempels. De gids neemt je mee naar de Jakar Dzong en het klooster Tamshing Lhakhang, waar prachtige fresco’s te bewonderen zijn. Door een prachtig landschap met verspreid liggende traditionele boerderijen maak je een wandeling naar de kleine Khurje Lakhang, gewijd aan Guru Rimpoche.

Dag 7 (35 min.)

Accommodatie: The Village Lodge of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Per vliegtuig terug naar Paro om de Paro-vallei te verkennen

Vanochtend neem je vanuit Bumthang het vliegtuig terug naar Paro (35 minuten). In de middag kan je met de gids de Paro-vallei gaan verkennen.

Dag 8

Accommodatie: The Village Lodge of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Wandelen naar het Tijgernest, en bezoek aan de Paro Dzong en de Ta Dzong

Het Tijgernest of Taktsang-klooster ligt hoog tegen een bergwand aangeplakt en is alleen te voet bereikbaar. Na ruim een uur klimmen ben je halverwege en heb je al een prachtig uitzicht op het klooster. Na afloop bezoek je de Paro Dzong en de prachtige ronde Ta Dzong, nu het Nationaal Museum.

Dag 9

Vertrek uit Paro

Je reis door Bhutan loopt ten einde. De gids brengt je naar de luchthaven van Paro voor vertrek en hier eindigt je tour door Bhutan.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer