Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Betoverend Bhutan

Terug Bekijk samenvatting

In enkele dagen krijg je een indruk van het betoverende Bhutan, land van de fluisterende wind. Langwerpige witte vlaggen wapperen bij huizen of op bergen. De vlaggen herdenken de overledenen, de wind blaast hun herinnering over het land. De Bhutanezen zijn nauw verbonden met hun verleden en hun tradities.

Dag 1

Accommodatie: The Village Lodge of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Aankomst in Paro, bezoek aan de Paro Dzong en de Ta Dzong

Bij aankomst op de luchthaven van Paro word je welkom geheten door je Bhutanese gids, auto en chauffeur. In de middag ga je Paro verkennen. Je bezoekt de Paro Dzong en de prachtige ronde Ta Dzong, nu het Nationaal Museum. Een dzong is een klooster waar niet alleen de monniken hun tempels hebben, maar ook de bestuurlijke macht zetelt.

Dag 2 (56 km.)

Accommodatie: Gyelsa Boutique Hotel of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Wandelen naar het Tijgernest, en via de Simtokha Dzong naar Thimphu

Het Tijgernest of Taktsang-klooster ligt hoog tegen een bergwand aangeplakt en is alleen te voet bereikbaar. Na een uurtje klimmen krijg je een prachtig uitzicht op het klooster, dat je via een overdekte loopbrug bereikt. Na afloop vertrek je per auto naar Thimphu. Onderweg neem je een kijkje in de oude Simtokha Dzong. In Thimpu brengt de gids je naar de grote Gouden Boeddha, dat tegen de berghelling ligt en van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de Thimpu-vallei.

Dag 3 (69 km.)

Accommodatie: Kichu Resort of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Over de bergpas Dochu-La naar de prachtig gelegen Punakha Dzong

In de ochtend ga je de Thimphu Dzong van dichtbij bekijken, en bezoek je de Memorial Chorten. Je verlaat Thimphu en onderweg naar Punakha slingert de weg zich omhoog over de Dochu-La pas. Bovenop wapperen gebedsvlaggen en bij helder weer heb je een mooi uitzicht over de oostelijke Himalaya. Tenslotte bereik je de prachtig, op de samenloop van twee rivieren gelegen, Punakha Dzong.

Dag 4 (69 km.)

Accommodatie: The Village Lodge of gelijkwaardig - standaard kamer (VP)

Terug door de bergen voor een bezoek aan de Paro-vallei

Na het ontbijt rij je van Punakha terug naar Paro. Onderweg passeer je drie chorten of stupa's. Heel bijzonder is dat de stupa’s in verschillende stijlen zijn gebouwd, Bhutanees, Tibetaans en Nepalees. Terug in Paro kan je met de gids de Paro-vallei verder gaan verkennen.

Dag 5

Vertrek uit Paro

Je reis door Bhutan loopt ten einde. De gids brengt je naar de luchthaven van Paro voor vertrek en hier eindig je tour door Bhutan. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer