Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 13 Dagen

Bergen en boeddhisme

Terug Bekijk samenvatting

Wij brengen je naar de meest bijzondere bestemming van Azië, Bhutan of het ‘Land van de Donderdraak’. Dit boeddhistische koninkrijk ligt verscholen in de Himalaya. De cultuur en tradities zijn doordrenkt met Tibetaans boeddhisme. Een reis naar Bhutan, het land waar het nastreven van geluk een levensdoel is, is onvergetelijk.

Dag 1 (ca. 110 km)

Accommodatie: Tashi Gasel Lodge - standaard kamer (VP)

Vliegen van Delhi naar Guwahati en per auto door naar Samdrup in Bhutan

Vanuit Delhi vlieg je in twee uur naar Guwahati in Assam. Van hieruit ga je per auto met chauffeur naar de grens met Bhutan. De grensplaats tussen India en Bhutan heet Samdrup en de auto brengt je tot aan het hotel in Samdrup. Je mag vanaf nu je horloge een half uur vooruit zetten. In het hotel in Samdrup staat je Bhutanese gids al op je te wachten.

Dag 2 (ca. 178 km)

Accommodatie: Linkhar Lodge - standaard kamer (VP)

Door teak-bossen de bergen in naar Trashigang

Na het ontbijt vertrek je per auto naar Trashigang (178 km). De weg slingert zich vanuit de laagvlakte langzaam door de teak-bossen omhoog naar zo'n 1500 m. De omgeving is prachtig, en wie geluk heeft ziet onderweg de bonte neurshoornvogel. Aan het eind van de middag bereik je Trashigang.

Dag 3

Accommodatie: Linkhar Lodge - standard room (VP)

Op bezoek in de Trashigang Dzong en het Pakaling-nonnenklooster

Vandaag verken je Trashigang en de omgeving. In Rangjung bezoek je o.a. een school, waar de dag geopend wordt met het zingen van het volkslied. Het Pakaling-nonnenklooster is door de nonnen zelf gebouwd. De vrouwen in deze regio houden zich bezig met weven.

Dag 4 (ca. 91 km)

Accommodatie: Wangchuk Hotel - standaard kamer (VP)

Door bamboebossen en bananenplantages naar de Mongar Dzong

Onderweg van Trashigang naar Mongar zie je gaandeweg het landschap veranderen van naald- en loofbomen in varens, bamboe en bananenbomen. Nadat je de Kori-La pas over bent, bereik je Mongar, dat op een hoogte van 1600m ligt.

Dag 5 (ca. 198 km)

Accommodatie: Yugharling Hotel - standaard kamer (VP)

Over de de hoogste pas van Bhutan, de Thrumseng-La, naar Bumthang

Nadat je de kleine Mongar Dzong heb bezocht, rij je door rijst- en maisvelden, en hogerop door bossen van zilversparren, lariksen en rododendrons in vele kleuren (bloei alleen in maart/april). In de bossen wemelt het van de apen en exotische vogels. Op de Thrumseng-La (3750 m), de hoogste bergpas van Bhutan, zie je de kenmerkende vrolijk wapperende gebedsvlaggen. Dan daal je af naar de Bumthang Vallei.

Dag 6

Accommodatie: Yugharling Hotel - standaard kamer (VP)

Wandelen naar de Khurje Lakhang in de Bumthang-vallei

De valleien rondom Bumthang ademen boeddhisme. De hellingen zijn bezaaid met tempels. De gids neemt je mee naar de Jakar Yugyel Dzong en het klooster Tamshing Lhakhang, waar prachtige fresco’s te bewonderen zijn. Door een prachtig landschap met verspreid liggende traditionele boerderijen, maak je een wandeling naar de kleine Khurje Lakhang, gewijd aan Guru Rinpoche.

Dag 7

Accommodatie: Dewachen Hotel - standaard kamer (VP)

Via de bergpas Kiri-La naar Gangtey

Een korte rit door de mooie Chume Vallei voert langs kleine dorpjes en tempels. De akkers staan vol met tarwe en boekweit. Op de bergpassen Kiri-La en Yutong-La wapperen gebedsvlaggen in de wind, en in de verte grazen wollige zwarte yaks. Vanuit de verte zie je de imposante Trongsa Dzong al liggen. De gids neemt je mee door het doolhof van binnenplaatsen en tempels in de dzong. Vervolgens rij je via de bergpas Pele-La naar Gangtey in de Phobjikha-vallei (93 km), met onderweg een stop bij Chendebji. In de middag bezoek je het 400 jaar oude Gangtey Klooster.

Dag 8 (ca. 72 km)

Accommodatie: Wangdue Kichu Resort - standaard kamer (VP)

Door uitgestrekte bergwouden naar de Wangdue Dzong

Een prachtige rit door dichte bergwouden brengt je naar Wangdue (72 km). Wie geluk heeft vangt een glimp op van een Gouden Langoer. Je passeert diepe ravijnen en geniet van prachtige vergezichten. Aangekomen in het dal zie je hoog boven de rivier de dzong van Wangdue.

Dag 9

Accommodatie: Phuntso Pelri Hotel - standaard kamer (VP)

Van de prachtig gelegen Punakha Dzong naar de hoofdstad Thimphu

Vandaag breng je eerst een bezoek aan de Punakha Dzong, prachtig gelegen op de samenloop van twee rivieren. De dzong heeft enkele mooie grote binnenplaatsen. Indrukwekkend is de hoofdtempel, met zijn prachtige fresco’s en beelden. Na afloop rij je over de pas Dochu-La naar de Bhutanese hoofdstad Thimphu (88 km).

Dag 10

Accommodatie: Phuntso Pelri Hotel - standaard kamer (VP)

Bezoek aan de Thimphu Dzong en de prachtige Memorial Chorten

In de ochtend ga je de enorme Thimphu Dzong van dichtbij bekijken en bezoek je de Memorial Chorten. Deze prachtig witte stupa is een eerbetoon aan de oude koning. Je neemt ook een kijkje in het Takin-reservaat, in een papierwerkplaats en in een nonnenklooster.

Dag 11

Accommodatie: Tenzinling Hotel - standaard kamer (VP)

Via de Simtokha Dzong naar de Paro-vallei

Vanaf het grote Gouden Boeddhabeeld bovenop een heuvel heb je een prachtig uitzicht over de Thimphu Dzong en de stad. Onderweg naar Paro neem je een kijkje in de oude Simtokha Dzong. In de middag kan je met je gids de Paro-vallei gaan verkennen.

Dag 12

Accommodatie: Tenzinling Hotel - standaard kamer (VP)

Wandelen naar het Tijgernest, en bezoek aan de Paro Dzong en de Ta Dzong

Het Tijgernest of Taktsang-klooster ligt hoog tegen een bergwand aangeplakt en is alleen te voet bereikbaar. Na een uurtje klimmen krijg je een prachtig uitzicht op het klooster, dat je via een overdekte loopbrug bereikt. Na afloop bezoek je de Paro Dzong en de prachtige ronde Ta Dzong, nu het Nationaal Museum.

Dag 13 (ca. 7 km)

Vertrek uit Paro

Je reis door Bhutan loopt ten einde. In de loop van de dag brengt de gids je naar de luchthaven van Paro voor vertrek. Hier eindigt de tour. Vanuit Paro kan je naar New Delhi, Bangkok of Kathmandu vliegen. Per auto kan je via Phuntsholing naar het nabijgelegen Kalimpong, Sikkim en Darjeeling in India. Wij adviseren je graag!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.