Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Duurzaamheid

“Als de laatste vis gevangen is, de laatste boom geveld en de laatste beek vervuild, zul je erachter komen dat je geld niet kunt eten.”

Het is niet te vermijden: iedere reiziger laat een voetafdruk achter. Elke reis heeft invloed op het milieu, de natuur en de lokale cultuur. Wij proberen bij de organisatie van onze reizen zoveel mogelijk rekening te houden met de gevolgen daarvan. We zijn ons er maar al te zeer van bewust: natuur is overweldigend, maar ook kwetsbaar. En het maken van keuzes voor routes, autohuur of luchtvaartmaatschappij hoeft helemaal niet ten koste te gaan van je reisplezier.

Met VNC Asia Travel reis je CO2-neutraal
Aandacht voor de natuur is bij VNC een vanzelfsprekendheid. We vinden een zo klein mogelijke voetafdruk écht belangrijk. Daarom zorgen wij voor een volledige compensatie van je reis. Van vluchten, vervoer en overnachtingen, tot en met de transfers en excursies. Bij al onze reizen is CO2-compensatie in de reissom opgenomen. Met VNC reis je dus altijd CO2-neutraal. En de kosten die wij hiervoor maken, neemt VNC voor haar rekening. We rekenen die niet door in de reissom.

Wat betekent CO2-uitstoot compenseren?
CO2 Compenseren betekent dat je betaalt voor de CO2 die je uitstoot in de atmosfeer met jouw vakantieactiviteiten (vervoer, verblijf, excursies). Met dat geld wordt een project ondersteund, zodat de CO2 weer in evenwicht wordt gebracht.

Hoe doen we dat?
De compensatiegelden worden besteed aan gecertificeerde projecten waarmee op diverse plaatsen in de wereld CO2-uitstoot wordt gereduceerd. Dit doen we door te investeren in verschillende duurzame energieprojecten van de South Pole; een gecertificeerd bedrijf dat op een efficiënte manier verschillende CO2-reducerende projecten in de wereld start en ondersteunt. Dit komt overigens niet alleen de natuur ten goede, maar ook de lokale bevolking.

Waarom is het belangrijk dat ik de CO2 van mijn hele reis compenseer?
We willen op reis allemaal genieten van prachtige natuur, authentieke cultuur, schoner milieu en de lokale bevolking, ook in de toekomst. En of je nu met het vliegtuig, de auto, bus, een cruise of de trein op vakantie gaat, elke keer komt er schadelijke CO2 vrij. Een vlucht of cruise neemt het grootste deel van de uitstoot voor zijn rekening. Maar ook je accommodatie laat zich niet onbetuigd: gemiddeld 25%. Excursies en activiteiten veroorzaken nog eens 10-20% CO2-uitstoot. Daarom compenseren wij je hele reis.

“Als we groener willen worden, zullen we groener moeten doen!”

Hoeveel is eigenlijk 1 ton (1000 kg) CO2?
Wanneer stoot je 1 ton Co2 uit? Als je bijvoorbeeld 319 liter diesel verbrandt, of zeven keer naar Parijs vliegt, 300 kilo kantoorpapier verbruikt, 16.000 km met de trein reist, of 500 dagen ademhaalt.

Hoe weet ik dat mijn compensatie goed wordt besteed?
Alle projecten die VNC aanbiedt via de South Pole Group voldoen aan de hoogste eisen, de 100% Gold Standard. Deze standaard stelt hoge eisen aan het bewijzen van de positieve impact, is mede ontwikkeld door het Wereld Natuur Fonds en wordt wereldwijd door meer dan 80 Ngo's ondersteund.

Actief in de branche
VNC Asia Travel is ook binnen branchevereniging ANVR actief bij het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om de reiswereld steeds duurzamer te maken. 

Een goed milieubeleid begint bij jezelf
Op kantoor hebben we de smaak al even te pakken: van groene stroom, ledlampen, een high-tech verwarmingssysteem tot drukwerk op gerecycled papier. VNC Asia Travel neemt enkel natuurstroom en natuurgas af bij haar leverancier. En het papierverbruik wordt tot een minimum beperkt door gebruik van ons digitale archiefsysteem, door standaard afstelling van onze printers op dubbelzijdig en het steeds meer digitaal verzenden van reisbescheiden als facturen, vouchers en tickets.

Er is een VNC Groen team dat bestaat uit verschillende medewerkers, die regelmatig bijeen komen om bestaande en nieuwe ideeën met betrekking tot duurzaamheid te ontwikkelen, toetsen en op te volgen.

“De natuur vergeeft geen vergissingen. Haar ja is ja en haar nee, nee.”

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.