Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

18 Jan 2018 - Zuid-Korea

Per huurauto door Zuid-Korea

Terug
Portret Joke ter Weele
Joke ter Weele

Weet veel over: Taiwan, Noord-Korea, Zuid-Korea, China, Tibet e.v.a. landen

Om het maximale uit onze reis door Zuid-Korea te halen was een huurauto ideaal. Ga je alleen naar de grote steden als Seoul, Gyeongju en Busan, dan kun je prima kiezen voor de comfortabele hogesnelheidstrein. Maar zodra je het binnenland wilt verkennen is een huurauto veel handiger.

In de hectische metropool Seoul is het verkeer naar onze maatstaven tamelijk chaotisch, maar zodra we de hoofdstad verlaten wordt er rustig gereden. Op de snelweg gaat het er een beetje op z’n Amerikaans aan toe: iedereen houdt in principe zijn rijbaan aan. Maar het is juist leuk om ook de provinciale wegen te nemen. We passeren kleine steden en dorpen en kunnen volop genieten van de omgeving en de natuur.

De wegen in Zuid-Korea zijn goed en de bewegwijzering in het Koreaans én Engels. Bovendien hebben we in de huurauto een navigatiesysteem en zijn de afstanden meestal niet heel groot. En mocht je tóch nog verdwalen…. dan leidt dat alleen maar tot leuke ontmoetingen, want de Zuid-Koreanen zijn allervriendelijkst en behulpzaam!

Zuid-Korea heeft ruim 20 nationale parken, waarvan de meesten heel goed per auto bereikbaar zijn. Soms kunnen we er doorheen rijden en anders parkeren we de auto en gaan we te voet verder de bergen in. We rijden naar het prachtige Seoraksan Park in het noordoosten en het Songnisan Park in het midden van het land. In de diverse parken vind je traditionele tempelcomplexen op de mooiste plekken, vaak met eenvoudige overnachtingsmogelijkheid (templestay).

We rijden naar het Jirisan Park met de hoogste berg van Zuid-Korea en de Koreaanse zuidkust, met zijn beroemde theeplantages en talloze (schier)eilanden. Beiden zijn alleen per auto goed te verkennen. Het zuidelijke eiland Jeju kun je heel goed per openbare bus doorkruisen, al biedt hier een huurauto ook nét dat beetje meer vrijheid.

Reisexpert

Het liefst ben ik onderweg, met de veerpont naar ‘n onbekend eiland voor de kust van Zuid-Korea, of per tram langzaam door het Russische Volgograd. Ik woonde op Taiwan, studeerde antropologie, leerde Chinees in Beijing en reisde jarenlang door Azië. Voor mij betekent reizen je blik op de wereld verbreden. Nu verzorg ik o.a. speciale reizen naar Noord-Korea.

Weet veel over: Taiwan, Noord-Korea, Zuid-Korea, China, Tibet e.v.a. landen

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

15 Maa 2017 - Zuid-Korea

Traditionele temple stay in Zuid-Korea

In de maand september hebben we met z'n tweeën ruim dri Lees verder

29 Aug 2017 - Japan, Bhutan en Vietnam

De mooiste wandelroutes in Azië

Reisexperts Daphne, Ilja en Margreet delen hun mooiste wande Lees verder

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.