Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 7 Dagen

Fietsend door Vietnam

Terug Bekijk samenvatting

Vietnam op een andere manier ontdekken? Rustige paadjes over het platteland? Veel contact met de lokale bevolking? Genieten van prachtige natuur? Ga dan fietsen door Vietnam! Via kleurrijke minderhedendorpjes fiets je langs hoge kalkstenen bergen die uitrijzen boven de rijstvelden naar Halong Bay waar je een 2-daagse boottocht maakt.

Dag 1

Accommodatie: Hong Ngoc Dynastie Hotel (LO)

Fietstocht langs de Rode Rivier vanuit Hanoi

Na het ontbijt laat je het stadsleven van Hanoi achter je en word je naar een dorpje aan de de Rode Rivier gebracht. Hier stap je op de fiets. Je rijdt door de smalle steegjes van Bac Bien naar de Duong-rivier waar je per lokale ferry naar de overkant vaart. Je rijdt over de dijk door verschillende dorpjes en ziet veel traditionele huizen, pagodes en tempels. (circa 5-6 uur fietsen)

Dag 2

Accommodatie: Mai Chau Ecolodge (LO)

Van Hanoi naar Mai Chau voor een fietstocht door de vallei

Na het ontbijt word je naar Mai Chau gebracht. Je ziet het landschap snel veranderen in een bergachtig gebied. Mai Chau is een mooie vallei met daarin enkele kleine dorpjes die voornamelijk bestaan uit huisjes op palen waar vooral Thai wonen. De lodge waar je overnacht ligt prachtig tussen de rijstvelden en is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers! Na de lunch maak je een fietstocht van circa 4 uur door de vallei. 

Dag 3

Accommodatie: Mai Chau Ecolodge (LO)

Fietsen door een afgelegen gebied met veel minderhedendorpjes

De pittige fietstocht van vandaag (circa 5-6 uur) brengt je naar een afgelegen gebied. Vanuit de lodge fiets je naar het uitzichtpunt vanwaar je prachtig uitkijkt over de gehele vallei van mai Chau. In het dorpje Xo stop je voor de lunch. Al fietsend verken je vele prachtige dorpjes. De dorpelingen poseren graag voor een foto en wellicht word je uitgenodigd voor een lokaal gestookt tarwewijntje.

Dag 4

Accommodatie: Cuc Phuong Guest house (LO)

Fietsen rondom Ninh Binh waar kalkstenen bergen uitrijzen boven de rijstvelden

Vandaag maak je een 4 uur durende fietstocht in de omgeving van Nho Quan (Ninh Binh), dat ook wel het droge Halong Bay wordt genoemd. Je ziet er hoge kalkstenen bergen die uitrijzen boven de vele rijstvelden en schitterende beekjes. Onderweg lunch je in een klein restaurantje en aansluitend word je naar het Cuc Phuong Nationaal Park gebracht waar je overnacht in een lokaal guesthouse.

Dag 5

Accommodatie: Tam Coc Rice Field Hotel (LO)

Bezoek aan Cuc Phuong NP en fietsen naar Tam Coc

In het Cuc Phuong Nationaal Park breng je een bezoek aan het Primate Rescue Center waar je veel leert over de natuur en dieren uit de regio. Aansluitend fiets je langs kalksteen pieken en rijstvelden in circa 4 uur naar Tam Coc. Hier maak je een ontspannend boottochtje. Na afloop word je naar Ninh Binh gebracht. 

Dag 6

Accommodatie: Tonkin of Image Cruise (VP)

Van Ninh Binh naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Na het ontbijt word je naar Halong gebracht. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai van Halong. Vanaf het dek kan je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot te bezoeken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met privé-sanitair.  

Dag 7

Van Halong Bay naar Hanoi

In de ochtend vervolg je de boottocht door de Halong Bay. Rond 11.00 uur wordt er aangelegd in Halong. Van Halong is het een rit van 3½ uur naar Hanoi. Onderweg maak je een korte stop in een dorpje voor een snack.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.