Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Reisthema's

Dagprogramma 17 Dagen

Biking & Hiking Vietnam

Terug Bekijk samenvatting

Een complete reis door Vietnam van noord naar zuid, met vele wandel- en fietstochten. De belangrijkste hoogtepunten, zoals een cruise door Halong Bay en een bezoek aan de Mekongdelta, zijn inclusief. In de bergen van Noord-Vietnam staan leuke wandeltochten op het programma, langs terrasvormige rijstvelden en naar kleine dorpen waar de bevolking nog traditioneel gekleed is. De Mekongdelta ontdek je vooral per boot en fiets.

Dag 1 (Transfer tijd: 45 min)

Accommodatie: La Sante Hotel - deluxe kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Op de luchthaven van Hanoi word je door je gids verwelkomd en naar het hotel gebracht. De hoofdstad van Vietnam ligt aan de Song Hong, oftewel de Rode Rivier. Met de vele meren, winkeltjes, marktjes, lokale eettentjes en stalletjes is Hanoi een gezellige stad. Het is een goede plek om te wennen aan het klimaat en alle nieuwe indrukken.

Dag 2 (Transfer tijd: 3,5 uur / Fiets duur: 2 uur)

Accommodatie: Mai Chau Ecolodge - standaard kamer (LO)

Van Hanoi naar de Mai Chau voor een fietstocht door de vallei

Na het ontbijt word je naar Mai Chau gebracht. Je zal het landschap snel zien veranderen in een bergachtig gebied. Mai Chau is een mooie vallei met daarin enkele kleine dorpen, die voornamelijk bestaan uit huisjes op palen en waar vooral Thai wonen. De lodge waar je overnacht ligt prachtig tussen de rijstvelden en is een ideale plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers! Na de lunch maak je een fietstocht van circa 2 uur door de vallei.

Dag 3 (Transfer tijd: 45 min / Wandel duur: 4-5 uur)

Accommodatie: Mai Chau Ecolodge - standaard kamer (LO)

Wandelen door authentieke dorpjes en mooie natuur

Na het ontbijt word je naar het dorp Mai Ha gebracht. Hier begint je wandeltocht door de groene natuur en langs kleine dorpen. Onderweg kom je langs maisvelden, rijstterrassen en dorpjes waar de Thai in huizen op palen wonen. Deze dorpen worden maar door weinig toeristen bezocht.

Dag 4 (Transfer tijd: 6 uur / Wandel duur: 2 uur)

Accommodatie: Homestay - slaapzaal (LO)

Verder de bergen in naar Muong Lo

Je reist vandaag verder per privé auto met chauffeur de bergen in richting Muong Lo. Het is een flinke reisdag van 6 uur, maar er zal regelmatig een fotostop gemaakt worden want de omgeving wordt alleen maar mooier en mooier. Na aankomst in Muong Lo maak je in de namiddag een korte wandeling van 2 uur, om meer te leren over de cultuur van het Thai-volk en om een indruk te krijgen van hun dagelijks leven. Je overnacht bij een gastgezin, waar je slaapt in een slaapzaal met gedeeld sanitair. Bedlinnen en een klamboe zijn voorradig.

Dag 5 (Transfer tijd: 2-3 uur / Wandel duur: 4-5 uur)

Accommodatie: Homestay - slaapzaal (LO)

Rijstterrassen en mensen gekleed in traditionele kostuums

Na het ontbijt word je naar Hoang Lien Son gebracht. Hier begin je aan een wandeling langs prachtige rijstterrassen, houten huizen op palen. Je ontmoet mensen gekleed in traditionele kostuums. De levensstijl, gewoontes en gebruiken zijn hier nog hetzelfde als 100 jaar terug. Na de picknicklunch word je opgehaald en naar Mu Cang Chai gebracht. Ook deze nacht verblijf je bij een gastgezin, waar je slaapt in een slaapzaal met gedeeld sanitair. Bedlinnen en een klamboe zijn voorradig.

Dag 6 (Transfer tijd: 3,5 uur / Wandel duur: 2-3 uur)

Accommodatie: Sapa Relax Hotel - deluxe kamer (LO)

Over de hoogste pas van Vietnam naar Sapa

Via de hoogste pas van Vietnam (2047m) reis je naar Sapa. Onderweg kun je een glimp opvangen van de Fanxipan Berg (3143m), het dak van Indochina. Na de lunch begint de wandeling naar de dorpen Ma Tra en Ta Phin, bewoond door de Red Dzao en Black H'mong bevolking.

Dag 7 (Transfer tijd: 7 uur)

Accommodatie: La Sante Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan de grote minderhedenmarkt van Bac Ha en naar Hanoi

Transfer naar het plaatsje Bac Ha, waar elke zondagochtend een grote markt wordt gehouden. Dit is de bekendste markt van heel Noord-Vietnam. Minderheden vanuit de verre omgeving komen hiernaartoe om hun producten te verkopen, een kleurrijke spektakel. Na afloop word je naar Hanoi teruggebracht.

NB: de markt in Bac Ha is alleen op zondag. Als alternatief kun je op zaterdag de Can Cau-markt bezoeken (120 km van Sapa) of de Coc Ly-markt op dinsdag (85 km van Sapa).

Dag 8 (Transfer tijd: 4 uur / Kayak duur: 45 min-1 uur)

Accommodatie: Middenklasse boot - privé hut met eigen badkamer (VP)

Van Hanoi naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Na het ontbijt reis je naar Halong. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai van Halong. Vanaf het dek kun je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot te bezoeken of je kan een kayaktocht maken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met privé-sanitair.  

Dag 9 (Transfer tijd: 4 uur)

Accommodatie: Nachttrein - 4-persoonscoupé (LG)

Van Halong Bay via Hanoi met de nachttrein naar Hué

In de vroege ochtend vervolg je de boottocht door Halong Bay. Als het langzaam licht wordt, zie je het natuurschoon aan je voorbijtrekken en zet de boot koers in de richting van het vasteland. Aan boord heb je eerst nog een vroege brunch voordat je terugkeert naar Hanoi. Per nachttrein reis je in een 4-persoons slaapcoupé verder naar Hué. Tegen een meerprijs kunnen we een privé-coupé voor je reserveren.

Dag 10

Accommodatie: Hue Ecolodge - bungalow (LO)

De keizerlijke hoofdstad Hué

In de ochtend komt de trein aan en word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Het is een aangename plaats aan de Parfum-rivier, met een roemrijk verleden en veel monumenten die tot werelderfgoed zijn uitgeroepen.

Dag 11 (Transfer tijd: 3,5 uur)

Accommodatie: Hoi An River Green Boutique Hotel - deluxe kamer (LO)

Van Hué per auto via de Wolkenpas naar Hoi An

Voordat je Hué verlaat bezoek je de tombe van Tu Duc. In ongeveer drie uur rijd je naar Hoi An. Vanaf de Hai Van-pas, de scheiding tussen Noord- en Zuid-Vietnam, heb je een mooi uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Hoi An is een sfeervol oud handelsstadje met een goed bewaard gebleven centrum met oude koopmanshuizen en tempels. Chinese, Japanse én ook Nederlandse invloeden zijn er nog terug te vinden.

Dag 12

Accommodatie: Hoi An River Green Boutique Hotel - deluxe kamer (LO)

Ontdek één van de meest sfeervolle plekken van Vietnam: Hoi An

Een vrije dag in Hoi An. Wandel door de pittoreske straatjes of maak een fietstocht over het platteland langs boerendorpjes en de rijstvelden. Desgewenst kunnen wij ook een Vietnamese kookles of een excursie naar de tempelruïnes van My Son voor je regelen. 

Dag 13

Accommodatie: GK Centre Hotel - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh-stad

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh-stad. Bij aankomst in Ho Chi Minh-stad (Saigon) word je  opgewacht en naar het hotel gebracht. Het is een bruisende stad die nooit lijkt te slapen. 

Dag 14 (Transfer tijd: 2,5 uur / Fiets duur: 2 uur / boottocht: 1 uur)

Accommodatie: Homestay - slaapzaal (LO)

Per boot en fiets de Mekongdelta verkennen

Het vruchtbare deltagebied van de Mekong in Zuid-Vietnam moet je gezien hebben. Een labyrint van kanalen en rivieren doorsnijdt de groene vlaktes waar rijst wordt verbouwd. Je maakt een boottochtje door de delta. Je ziet vanaf de rivier het landschap en vaart via kanalen naar een fruitplantage. Na de lunch maak je een fietstocht van circa 2 uur door de delta. Je overnacht bij een gastgezin waar je slaapt in een slaapzaal met gedeeld sanitair. Bedlinnen en een klamboe zijn voorradig. 

Dag 15 (Transfer tijd: 2 uur / Fiets duur: 1,5 uur)

Accommodatie: Iris Hotel - premium kamer (LO)

Fietsen en varen naar Can Tho

Na het ontbijt fiets je naar de lokale markt in Phu Nhuan (ongeveer 1,5 uur). Daarna stap je op de boot en vaar je door de Mekongdelta naar Can Tho. Het door rijstvelden omgeven Can Tho is één van de grootste steden aan de Mekongdelta en ligt aan de belangrijkste vertakking van de Mekong, de Hau-rivier.

Dag 16 (Transfer tijd: 3 uur / Fiets duur: 1 uur)

Accommodatie: GK Centre Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan de grote drijvende markt van Cai Rang

Vroeg in de ochtend vaar je naar de grote drijvende markt van Cai Rang en aanschouw je er de bedrijvigheid. Aansluitend stap je op de fiets voor een tocht door het idyllische landschap van Vam Xang. In de middag word je terug gebracht naar Ho Chi Minh-stad.

Dag 17

Vertrek vanaf de luchthaven Ho Chi Minh-stad (Saigon)

Je Vietnam vakantie zit erop. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de reis terug naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.