Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 17 Dagen

Biking & Hiking Vietnam

Terug Bekijk samenvatting

Een complete reis door Vietnam van noord naar zuid, met vele wandel- en fietstochten. De belangrijkste hoogtepunten zoals een cruise door Halong Bay en een bezoek aan de Mekong Delta zijn inclusief. In de bergen van Noord-Vietnam staan leuke wandeltochten op het programma, langs terrasvormige rijstvelden en naar kleine dorpjes waar de bevolking nog traditioneel gekleed is. De Mekong Delta ontdek je vooral per boot en fiets.   .

Dag 1 (Transfer tijd: 45 min)

Accommodatie: La Sante Hotel - deluxe kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Hanoi

Op de luchthaven van Hanoi word je door je gids verwelkomd en naar het hotel gebracht. De hoofdstad van Vietnam ligt aan de Song Hong, oftewel de Rode Rivier. Met kleine winkeltjes, marktjes, de vele meren en lokale eettentjes en stalletjes is Hanoi een gezellige stad. Het is een goede plek om te acclimatiseren aan het klimaat en alle nieuwe indrukken. 

Dag 2 (Transfer tijd: 3,5 uur / Fiets duur: 2 uur)

Accommodatie: Mai Chau Ecolodge - standaard kamer (LO)

Van Hanoi naar de Mai Chau voor een fietstocht door de vallei

Na het ontbijt word je naar Mai Chau gebracht. Je zal het landschap snel zien veranderen in een bergachtig gebied. Mai Chau is een mooie vallei met daarin enkele kleine dorpjes, die voornamelijk bestaan uit huisjes op palen en waar vooral Thai wonen. De lodge waar je overnacht ligt prachtig tussen de rijstvelden en is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en rustzoekers! Na de lunch maak je een fietstocht van circa 2 uur door de vallei. 

Dag 3 (Transfer tijd: 45 min / Wandel duur: 4-5 uur)

Accommodatie: Mai Chau Ecolodge - standaard kamer (LO)

Wandelen langs kleine dorpjes en mooie natuur

Na het ontbijt word je naar het dorp Mai Ha gebracht. Hier begint de wandeltocht door de groene natuur en langs kleine dorpjes. Onderweg kom je langs maisvelden, rijstterrassen en authentieke dorpjes, waar de Thai in huizen op palen wonen. Deze dorpjes worden nog zelden aangedaan door toeristen.  

Dag 4 (Transfer tijd: 6 uur / Wandel duur: 2 uur)

Accommodatie: Homestay - slaapzaal (LO)

Verder de bergen in naar Muong Lo

Je reist vandaag verder de bergen in richting Muong Lo. Het is een flinke reisdag van 6 uur, maar er zal regelmatig een fotostop gemaakt worden want de omgeving wordt alleen maar mooier en mooier.  Na aankomst in Muong Lo, maak je in de namiddag een korte wandeling van 2 uur om meer te leren over de cultuur van het Thai volk en om een kijkje te nemen in hun dagelijkse leven. Je overnacht bij een gastgezin, waar je slaapt in een slaapzaal met gedeeld sanitair. Bedlinnen en een klamboe zijn voorradig.

Dag 5 (Transfer tijd: 2-3 uur / Wandel duur: 4-5 uur)

Accommodatie: Homestay - slaapzaal (LO)

Terrasvormige rijstvelden en mensen gekleed in traditionele kostuums

Na het ontbijt word je naar Hoang Lien Son gebracht. Hier begin je aan een wandeling langs de prachtige terrasvormige rijstvelden, houten huizen op palen en mensen gekleed in traditionele kostuums. De levensstijl, gewoontes en gebruiken zijn hier nog steeds hetzelfde als 100 jaar terug. Na de picknick lunch word je opgehaald en naar Mu Cang Chai gebracht. Ook deze nacht overnacht je bij een gastgezin waar je slaapt in een slaapzaal met gedeeld sanitair. Bedlinnen en een klamboe zijn voorradig.

Dag 6 (Transfer tijd: 3,5 uur / Wandel duur: 2-3 uur)

Accommodatie: Sapa Relax Hotel - deluxe kamer (LO)

Via de hoogste pas van Vietnam naar Sapa

Via de hoogste pas van Vietnam (2047m) reis je naar Sapa. Onderweg kun je een glimp opvangen van de Fanxipan Berg (3143m), het dak van Indochina. Na de lunch begint de wandeling naar de dorpen Ma Tra en Ta Phin, bewoond door de Red Dzao en Black H'mong bevolking. 

Dag 7 (Transfer tijd: 7 uur)

Accommodatie: La Sante Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan de grote minderheden markt van Bac Ha en naar Hanoi

Transfer naar het plaatsje Bac Ha, waar elke zondagochtend een grote markt plaats vindt. Dit is de meest bekende markt van Noord-Vietnam waar de minderheden naar toe komen om op de markt hun spulletjes te verkopen. Aansluitend word je naar Hanoi terug gebracht.

NB: de markt in Bac Ha is alleen op zondag. Als alternatief kun je op zaterdag de Can Cau markt bezoeken (120 km van Sapa) of de Coc Ly markt op dinsdag (85 km van Sapa).

Dag 8 (Transfer tijd: 4 uur / Kayak duur: 45 min-1 uur)

Accommodatie: Middenklasse boot - privé hut met eigen badkamer (VP)

Van Hanoi naar Halong voor de boottocht in Halong Bay

Na het ontbijt reis je naar Halong. Hier ga je aan boord van een comfortabele boot voor een schitterende 2-daagse tocht door de baai van Halong. Vanaf het dek kun je genieten van de vele prachtig gevormde kalksteenrotsen die uit zee oprijzen. Af en toe legt de boot aan om een grot te bezoeken of je kan een kayak tocht maken. De maaltijden worden aan boord bereid en je overnacht op de boot in een 2-persoonshut met privé-sanitair.  

Dag 9 (Transfer tijd: 4 uur)

Accommodatie: Nachttrein - 4-persoonscoupé (LG)

Van Halong Bay via Hanoi met de nachttrein naar Hué

In de vroege ochtend vervolg je de boottocht door de Halong Bay. Als het langzaam licht wordt, trekt het natuurschoon aan je  voorbij en zet de boot koers in de richting van het vaste land. Aan boord heb je eerst nog een vroege brunch voordat je terug reist naar Hanoi. Per nachttrein reis je in een 4-persoons slaapcoupé verder naar Hué. Tegen een meerprijs kunnen we een privé coupé voor je reserveren. 

Dag 10

Accommodatie: Hue Ecolodge - bungalow (LO)

De keizerlijke hoofdstad Hué

In de ochtend komt de trein aan en word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Hué is de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Het is een aangename plaats, met een roemrijk verleden aan de Parfum-rivier en veel monumenten die tot werelderfgoed zijn uitgeroepen.

Dag 11 (Transfer tijd: 3,5 uur)

Accommodatie: Hoi An River Green Boutique Hotel - deluxe kamer (LO)

Van Hué per auto via de Wolkenpass naar Hoi An

Voordat je Hué verlaat bezoek je de tombe van Tu Duc. In ongeveer drie uur rij je naar Hoi An. Vanaf de Hai Van Pas, de scheiding tussen Noord- en Zuid-Vietnam heb je een mooi uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Hoi An is een zeer sfeervol historisch handelsstadje met een goed bewaard gebleven centrum met oude koopmanshuizen en tempels. De Chinese, Japanse én ook Nederlandse invloeden zijn er nog terug te vinden.  

Dag 12

Accommodatie: Hoi An River Green Boutique Hotel - deluxe kamer (LO)

Ontdek één van de meest sfeervolle plekken van Vietnam; Hoi An

Een vrije dag in Hoi An. Wandel door de pittoreske straatjes of maak een fietstocht over het platteland langs boerendorpjes en de rijstvelden. Desgewenst kunnen wij ook een Vietnamese kookles of een excursie naar de tempelruïnes van My Son voor je regelen. 

Dag 13

Accommodatie: GK Centre Hotel - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minh-stad

Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh-stad. Bij aankomst in Ho Chi Minh-stad (Saigon) word je  opgewacht en naar het hotel gebracht. Het is een bruisende stad die nooit lijkt te slapen. 

Dag 14 (Transfer tijd: 2,5 uur / Fiets duur: 2 uur / boottocht: 1 uur)

Accommodatie: Homestay - slaapzaal (LO)

Per boot en fiets de Mekong Delta verkennen

Het vruchtbare deltagebied van de Mekong in Zuid-Vietnam moet je gezien hebben. Een labyrint van kanalen en rivieren doorsnijdt de groene vlaktes waar rijst wordt verbouwd. Je maakt een boottochtje door de delta. Je ziet vanaf de rivier het landschap en vaart via kanalen naar een fruitplantage. Na de lunch maak je een fietstocht van circa 2 uur door de Delta. Je overnacht bij een gastgezin waar je slaapt in een slaapzaal met gedeeld sanitair. Bedlinnen en een klamboe zijn voorradig. 

Dag 15 (Transfer tijd: 2 uur / Fiets duur: 1,5 uur)

Accommodatie: Iris Hotel - premium kamer (LO)

Fietsen en varen naar Can Tho

Na het ontbijt fiets je naar de lokale markt in Phu Nhuan (ongeveer 1,5 uur). Daarna stapt je op de boot en vaar je via de Mekong Delta naar Can Tho. Het door rijstvelden omgeven Can Tho is één van de grootste steden aan de Mekong-delta en ligt aan de grootste vertakking van de Mekong, de Hau-rivier.

Dag 16 (Transfer tijd: 3 uur / Fiets duur: 1 uur)

Accommodatie: GK Centre Hotel - deluxe kamer (LO)

Bezoek aan de grote drijvende markt van Cai Rang

Vroeg in de ochtend vaar je naar de grote drijvende markt van Cai Rang en aanschouw je er de bedrijvigheid. Aansluitend stap je op de fiets voor een tocht door het idyllische landschap van Vam Xang. In de middag word je terug gebracht naar Ho Chi Minh-stad. 

Dag 17

Vertrek vanaf de luchthaven Ho Chi Minh-stad (Saigon)

Je reis door Vietnam zit erop. Je wordt naar de luchthaven gebracht voor de reis terug naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe