Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Festivalreis Tibet

Terug Bekijk samenvatting

Stap een andere tijd binnen en maak een tocht dwars door het adembenemend ruige Tibetaanse hoogland. Je reist met internationaal gezelschap en extra bijzonder is dat bij deze reis een bezoek aan een kleurrijk Tibetaans festival is inbegrepen.

Dag 1

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Lhasa, een eerste kennismaking met het overweldigende landschap

Deze tour met internationaal gezelschap begint in Lhasa. Afhankelijk van je aankomst, per trein of vlucht, zullen wij een verplichte transfer voor je bijboeken (nog niet in de reissom inbegrepen). Het is van het vliegveld een mooie rit van bijna 100 km naar de stad, een eerste kennismaking met het overweldigende landschap van Tibet. Doe het de rest van de dag rustig aan en drink veel water, zodat je lichaam aan de hoogte (3750 m) kan wennen. De rest van de dag kun je vrij besteden.

Dag 2

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan de prachtige lama-kloosters Drepung en Sera

In de ochtend word je opgehaald voor een excursie naar het Drepung Klooster, ooit het grootste en belangrijkste klooster van de boeddhistische Geelkappen-sekte in Tibet. In de middag neemt de gids je mee naar het eeuwenoude Sera Klooster, nog altijd een boeddhistisch opleidingsinstituut. Als je u geluk hebt kun je zien hoe de monniken onderling debatteren over de sutra’s, een onderdeel van hun studie.

Dag 3

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Ronddwalen door het machtige Potala Paleis en de Jokhang tempel

Het stadsbeeld van Lhasa wordt gedomineerd door het Potala Paleis. Van een afstand is het ruim 100 meter hoge gebouw met zijn 13 verdiepingen al een indrukwekkend bouwwerk, maar ook van binnen is het een enorm complex van honderden grote en kleine zalen, rijkversierd met wandschilderingen, beelden, stupa’s en thangka’s. Na afloop bezoek je de Jokhang Tempel, voor de gewone Tibetaan de meest heilige tempel van Tibet.

Dag 4

Accommodatie: Yeti Hotel - standaard kamer (LG)

Over de bergpassen Kamba La en en Karo La langs het Yamdrok-meer naar Gyangtze

Het is een lange en mooie rit over de passen Kamba La en Karo La met uitzicht op het heilige, turkooizen Yamdrok-meer naar Gyangtze. Tegen zonsondergang kom je aan in je hotel in Gyangtze, ooit een belangrijke karavaanstad, maar nu een kleine provincieplaats. Als de tijd het toelaat kun je een kijkje nemen bij het fort dat boven het stadje uittorent. Het is in 1904 door de Engelsen verwoest, maar nu deels gerestaureerd.

Dag 5

Accommodatie: Manasarovar Hotel - standaard kamer (LG)

Bezoek aan het mysterieuze Palkhor Klooster en naar Xigaze

Vanochtend breng je in Gyangtze eerst een bezoek aan het mysterieuze Palkhor Klooster met zijn opvallende Pango Chorten. Het hoofdgebouw van het complex, de Tsulaklakhang, heeft op de begane grond een grote hal met angstaanjagende muurschilderingen. Dan rijd je naar Xigaze, na Lhasa de grootste stad van Tibet en residentie van de Panchen Lama.

Dag 6

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan het machtige klooster Dashilhumpo en terug naar Lhasa

In de ochtend bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheid van Xigaze, het machtige Dashilhumpo Klooster. Het is het paleis van de Panchen Lama, en momenteel wonen er zo’n 500 monniken. Na dit bezoek rijd je in ongeveer 6 uur terug naar Lhasa.

Dag 7

Accommodatie: Yak Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan een kleurrijk boeddhistisch festival

Deze dag in het programma geeft de ruimte om een lokaal boeddhistisch festival te bezoeken, waar je kunt genieten van o.a. maskerdansen, uitgevoerd door kleurrijk uitgedoste monniken. Afhankelijk van de plaats van het festival wordt hiervoor een dag in het programma tussengeschoven.

Dag 8

Vertrek uit Lhasa

Je reis door Tibet zit erop. Afhankelijk van je vertrek, per trein of vlucht, zullen wij een verplichte transfer voor je bijboeken (nog niet in de reissom inbegrepen).

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer