Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 9 Dagen

Witte dorpen van Oost-China

Terug Bekijk samenvatting

De provincies Fujian en Anhui in het oosten van China staan in deze reis centraal. Laat je verrassen door de pittoreske witte dorpen en het grillige landschap van de Gele Bergen, al eeuwenlang een bron van inspiratie voor schilders en dichters.

Dag 1

Accommodatie: Guang Jiao Hotel - standaard kamer (LO)

Aankomst in Huangshan

Bij aankomst in Huangshan wacht je gids je op en brengt je naar je hotel in Huangshanshi. De rest van de dag kun je zelf invullen. 

Dag 2

Accommodatie: Wuyuan Chabofu Hotel - standaard kamer (LO)

Ronddwalen langs de tempels en theehuizen in Xiao Likeng

Vanuit Huangshanshi ga je na het ontbijt op pad naar het dorpje Xiao Likeng, een rit van 90 minuten. Xiao Likeng is een van de mooiste dorpen in het gebied van Wuyuan. Je kunt er heerlijk ronddwalen door de het oude dorp met zijn nauwe steegjes en smalle kanalen. Je ziet er traditionele huizen, theehuizen en tempels en proeft er van het plattelandsleven.

Dag 3

Accommodatie: Wuyuan Chabofu Hotel - standaard kamer (LO)

Verken de 'witte dorpen' Sixi Yangcun, Qinghua en Xiaoqi

Vandaag ga je op pad in de prachtige Wuyuan regio naar een aantal 'witte dorpen'. Je bezoekt Groot Likeng, en het afgelegen Sixi Yangcun waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De wat vervallen grijze gebouwen en nauwe steegjes zijn heel pittoresk. In en rondom het kleine dorp Qinghua zijn vooral de oude bruggen een bezienswaardigheid. Vanuit het mooie Xiaoqi leidt een pad via rijstvelden naar Boven Xiaoqi waar het veel rustiger is. Vandaag is de lunch inbegrepen.

Dag 4

Accommodatie: Qimuju Inn - standaard kamer (LO)

Wandelen naar de familie Fu in het dorpje Mukeng

Van Xiao Likeng rijd je naar het dorpje Mukeng. Opvallend is dat alle inwoners hier tot de familie Fu behoren. Het dorp is vanaf de weg te voet bereikbaar na een wandeling van een klein uur door heuvels met prachtige bamboebossen. Deze bossen vormden het sfeervolle decor voor de filmopnamen van “Crouching Tiger, Hidden Dragon”.  In de middag rijd je door naar het mooi in de heuvels gelegen dorp Hongcun.

Dag 5

Accommodatie: Jinshang Inn - standaard kamer (LO)

Bewonder het houtsnijwerk in de Chengzhi Hal in Hongcun

Na het ontbijt haalt de gids je op om Hongcun te verkennen. Je neemt zeker een kijkje in de Chengzhi Hal. Het houtsnijwerk is verfijnd en prachtig verguld. Aansluitend bezoek je Xidi. Het dorpje bestaat al meer dan tien eeuwen, maar de meeste huizen en vooroudertempels die aan het doolhof van geplaveide straatjes liggen zijn ‘slechts’ 300 jaar oud. Vandaag is de lunch inbegrepen.

Dag 6

Accommodatie: Haizhou International Hotel - standaard kamer (LO)

Reis naar het imposante berggebied van Huangshan

In de loop van de ochtend reis je vanuit Yixian per auto naar de berg Huangshan. Je verblijft in een hotel aan de voet van de berg.

Dag 7

Accommodatie: Haizhou International Hotel - standaard kamer (LO)

Zweef met de kabelbaan naar de mooiste uitzichtpunten van Huangshan

Vanuit je hotel kun je de bergen van Huangshan goed verkennen. Voor de mooiste uitzichten kun je het beste vroeg op pad gaan. De klim naar boven is eigenlijk 400 meter traplopen, dus behoorlijk zwaar. Vandaar dat de kabelbaan een welkom alternatief is. Tussen de bergpieken door zweef je naar boven, een prachtige tocht. Eenmaal boven is er een wirwar aan trappetjes en wandelpaden naar prachtige uitzichtspunten.

Dag 8

Accommodatie: International Country Villa - standaard kamer (LO)

Bezoek de erebogen van Tangyue en de Bao-clan bonsaituin

Vandaag verken je de mooiste dorpjes in de regio Shexian. 400 jaar geleden waren de inwoners van Shexian rijke kooplieden. Waren de verdiensten van een familie uitzonderlijk, dan werd er een ereboog opgericht met mythische dieren en symbolen die verwijzen naar traditionele Chinese waarden als geluk, welvaart, en een lang leven. In Tangyue staan nog heel wat erebogen. Tenslotte neem je een kijkje in de grote bonsai-tuin van de Bao-clan, en in het eeuwenoude dorp Chengkan, geheel gebouwd volgens Feng Shui.

Dag 9

Via de prachtige tuin van Tangan Yuan naar metropool Shanghai

Wandelend door de straatjes van het dorp Tangmo schieten de kippen voor je voeten weg. Vanaf de vele bruggetjes zie je hoe vrouwen de was doen in de kanalen. Vlakbij ligt de prachtige tuin Tangan Yuan. Een rijke koopman liet de tuin, die de schoonheid van het Westmeer moest evenaren, ooit voor zijn zieke moeder aanleggen. Van Tangmo rijd je naar het station in Huangshan, waar je op de hogesnelheidstrein naar Shanghai stapt. Bij aankomst in Shanghai eindigt deze tour.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer