Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 11 Dagen

Wijn en bier proeven aan de Gele Zee

Terug Bekijk samenvatting

Vanuit Beijing reis je per trein en boot langs de belangrijkste wijn- en biersteden aan de Gele Zee. Her en der zie je nog sporen van het koloniale verleden tussen de moderne hoogbouw. Tijdreizen in een notendop.

Dag 1

Accommodatie: Zhiyuanlou Hotel - standaard kamer (LO)

Per sneltrein van Beijing naar het strand van Qingdao

Vandaag ga je per snelle trein naar het “groene eiland”, Qingdao. Afhankelijk van de aankomsttijd heb je nog de tijd om op eigen gelegenheid Qingdao in te gaan. Qingdao, fraai gelegen aan de Gele Zee, is een van de aangenaamste badplaatsen in Noord-China. De zeelucht komt je tegemoet en de temperatuur is aangenaam. Er is in Qingdao genoeg te zien: enorme gebouwen langs de baai, kunst op de kade of het oude Duitse stadscentrum.

Dag 2

Accommodatie: Zhiyuanlou Hotel - standaard kamer (LO)

Wandel door het oude Qingdao, of bezoek het Qingdao Bier Museum

Vandaag kun je zelf Qingdao verkennen. Wandelend door het oude stadscentrum, Badaguan, vergeet je bijna dat je in China bent. Ooit was Qingdao een Duits protectoraat. De wijk bestaat uit acht straten. Opvallend is dat de huizen in verschillende Europese architectonische stijlen gebouwd zijn. Een van de Duitse erfenissen is de bierbrouwerij waar het nog altijd populaire Tsingtao Bier gebrouwen wordt. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie naar de Zhanqiao Pier, het eiland Klein Qingdao, de Europese wijk Badaguan, en het Qingdao Bier Museum, inclusief lunch.

Dag 3

Accommodatie: Best Western Yantai Hotel - standaard kamer (LO)

Per middagtrein van Qingdao naar de havenstad Yantai

Laat in de middag stap je op de trein naar Yantai, waar je vroeg in de avond aankomt. De havenstad Yantai heeft jarenlang in de schaduw gestaan van het veel bekendere Qingdao. Onder toeristen is de plaats amper bekend. Geheel ten onrechte. De mooie stranden en lekkere wijnen garanderen een aangenaam verblijf hier. Ooit was Yantai een Engelse verdragshaven, maar hier is bijna niets meer dat aan deze tijd herinnert.

Dag 4

Accommodatie: Best Western Yantai Hotel - standaard kamer (LO)

Wijnproeven in het Yantai Changyu Wijn Museum

Na het ontbijt ga je met je gids de hele dag op excursie (inclusief lunch) in Yantai. Je begint bij het Yantai Heuvelpark. Hier stonden vroeger de vuurbakens om te waarschuwen tegen aanvallen van piraten. In het park zie je een aantal oude villa’s waar vroeger consulaten in gevestigd waren. Na de lunch bezoek je het Yantai Changyu Wijn Museum. Je leert alles over de wijn-, vermout- en cognacgeschiedenis van Yantai, inclusief proeverij.

Dag 5

Accommodatie: Holiday Inn Express Dalian City Center - standaard kamer (LO)

Per boot oversteken van Yantai naar Dalian

In de ochtend word je naar de haven gebracht en stap je op de veerboot naar Dalian. Je vaart met de ferry naar Dalian aan de overkant van de baai. Dalian heeft een rijk koloniaal verleden, en werd ooit door de Engelsen bezet. Volgde een Japanse inval, en uiteindelijk werd de stad een Russische concessie. De laatste jaren zijn veel Russische en Japanse gebouwen weer gerestaureerd. Daardoor ademt Dalian een bijzondere sfeer.

Dag 6

Accommodatie: Holiday Inn Express Dalian City Center - standaard kamer (LO)

Verken zelf Dalian, of ga op excursie naar de leukste plekjes

In Dalian waait vaak een verfrissende zeewind. Dalians noordelijke ligging en de oceaanwinden dragen bij aan het milde klimaat. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie inclusief lunch, naar de prachtig gerestaureerde huizen uit de Japanse en Russische tijd, het Arbeiderspark, de dierentuin, en het prachtige aquarium Sun-Asia Ocean World, compleet met koraalrif en onderwatertunnel.

Dag 7

Accommodatie: Qinhuangdai Shanhai Hotel - standaard kamer (LO)

Per trein rond de Liaodong Baai naar Qinhuangdao

Na een vroeg ontbijt stap je op de trein, helemaal rond de Liaodong Baai naar Qinhuangdao. Aan het begin van de middag rijd je Qinhuangdao binnen en word je naar het hotel gebracht. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht besteden. Je kunt ontspannen, een duik nemen aan het strand, of zelf Qinhuangdao verkennen. Met een plattegrond op zak, zal dat zeker geen probleem zijn.

Dag 8

Accommodatie: Qinhuangdai Shanhai Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek aan Shanhaiguan, waar de Chinese Muur in zee eindigt

Vandaag ga je met een gids op excursie, inclusief lunch, naar Shanhaiguan. De dag staat geheel in het teken van de Chinese Muur. Het oude ommuurde stadje Shanhaiguan, 'Pas tussen Bergen en Zee', ligt ten oosten van Qinhuangdao. Hier eindigt de Chinese Muur in zee, het zogenaamde Oude Drakenhoofd. Het sfeervolle oude centrum van Shanhaiguan is prachtig gerenoveerd. Vanaf de Oost Poort heb je een mooi uitzicht over de door de bergen slingerende Chinese Muur.

Dag 9

Accommodatie: Jingbin International hotel - standaard kamer (LO)

Per sneltrein van Qinhuangdao naar koloniaal Tianjin

Per sneltrein reis je naar Tianjin, waar je voor het middaguur aankomt. Je wordt bij aankomst naar uw hotel gebracht. De grote havenstad Tianjin ligt aan de Golf van Bohai. Tianjin heeft een oude geschiedenis als handelsplaats. In 1860, na de Opium Oorlog, werd Tianjin een vrijhaven. Na 1900 werden de stadsmuren afgebroken en werd Tianjin in Europese stijl demoderniseerd. Nog altijd zijn er veel gebouwen uit die tijd te zien.

Dag 10

Accommodatie: Jingbin International hotel - standaard kamer (LO)

Ga zelf Tianjin verkennen, of maak een excursie naar historisch Tianjin

Tianjin kun je heel goed zelf te voet verkennen. In de 19e eeuw was er ten noorden van het centrum een ommuurde ‘Chinese wijk’. Hoewel de muren hier in 1900 verdwenen, zie je dat de wijk zijn aparte karakter behouden heeft. Het netwerk van smalle straatjes en de traditionele huizenbouw herinneren aan lang vervlogen tijden. Optioneel (niet inbegrepen, toeslag op aanvraag): privé-dagexcursie inclusief lunch, naar de Yangliuqing Cultuurstraat, het Shi Family Mansion, het China House en de residentie van de laatste keizer.

Dag 11

Per sneltrein van Tianjin terug naar Beijing

In de loop van de ochtend word je naar het station gebracht voor vertrek per snelle trein naar Beijing. Na een half uurtje rijdt je trein alweer het station van Beijing binnen. Hiermee eindigt deze reis. 

Vanuit Beijing zijn er allerlei mogelijkheden om je reis te verlengen. Wij adviseren je graag.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe