Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Ontdek Zuid-Yunnan

Terug Bekijk samenvatting

Een reis door veelzijdig en kleurrijk Yunnan, naar tropisch Xishuangbanna, op de grens met Myanmar. De theeplantages, steile rijstterrassen, kleurrijke markten en verschillende minderheden maken deze reis tot een feest voor het oog!

Dag 1

Accommodatie: Yunti Hotel - standaard kamer (LO)

Vanuit Kunming naar de rijstterrassen van Yuanyang

Vanuit Kunming ga je op weg naar de eeuwenoude rijstterrassen van Yuanyang. Deze autorit duurt ongeveer 7 uur. Imponerende rijstterrassen omringen Yuangyang. Op elk tijdstip van de dag is het landschap betoverend. Maar het uitzicht op de rijstterrassen bij zonsopkomst of bij zonsondergang is wel het allermooist. Op de markten in de dorpen is van alles te koop en elke markt lijkt weer anders te zijn. 

Dag 2

Accommodatie: Yunti Hotel - standaard kamer (LO)

In Yuanyang op bezoek bij de Hani- en Yi-minderheid

Vandaag bezoek je twee keer de rijstterrassen. Een keer met zonsopgang en een keer met zonsondergang. Op de terugweg breng je een bezoek aan Qingkou. Veel van zijn inwoners zijn van de Hani-minderheid. Zij dragen nog altijd hun kleurrijke nationale kleding. Tot slot breng je een bezoek aan het Sheng-dorp, waar de bevolking vooral tot de Yi-minderheid behoort. Eenmaal terug in Yuangyang vul je de rest van de dag zelf verder in.

Dag 3

Accommodatie: Jianshui Lin An Hotel - standaard kamer (LO)

Door de bergen naar het mooie stadje Jianshui

Vandaag ga je naar Jianshui. Het mooie bergachtige landschap onderweg heeft één nadeel: de weg is niet al te best en je bent de hele ochtend onderweg. Het oude stadscentrum van Jianshui is mooi gerenoveerd. Het Zhu Familiehuis toont de overdadige rijkdom en op de poort van de stad staat een drie verdiepingen tellend paviljoen, de Chaoyanglou. Daarin is een theehuis en bovenin is een kleine tentoonstelling.

Dag 4

Accommodatie: Pu'er Sheng An Di Hotel - standaard kamer (LO)

Een lange rit naar de beroemde theevelden van Pu´er

Na het ontbijt ga je nog even Jianshui in. Zo breng je een bezoek aan de Double Dragon Bridge, Tuanshan Village en de family Zhang Garden. Daarna stap je in de auto om de reis te vervolgen naar Pu’er. De autorit van Jianshui naar Pu'er duurt zeven uur. Je komt aan het einde van de middag aan in Pu'er. Onderweg rijd je langs de beroemde theevelden van Pu'er.

Dag 5

Accommodatie: Cuixinyuan Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek Menglun in het tropische zuiden van Xishuangbanna

Je reis gaat verder richting Menglun, een klein stadje in het zuiden van Yunnan. Hier kom je aan het einde van de ochtend aan. Het stadje bestaat uit enkele straten, waar de kippen nog los rondlopen. Ook is er een groente- en fruitmarkt en een prachtige tuin. Er is een enorme diversiteit aan tropische bomen, planten en bloemen aangeplant. Door de tuin lopen mooi aangelegde wandelpaden.

Dag 6

Accommodatie: Dai Garden Hotel - standaard kamer (LO)

Geniet van tropisch Jinghong aan de Mekong-rivier

Je rijdt vandaag in twee uur naar Jinghong. Een stadje mooi gelegen aan de Mekong rivier. Onderweg maak je een stop om een kijkje te nemen in een Dai-dorp met een tempel en een lokale markt. De Dai zijn de belangrijkste bevolkingsgroep in Xishuangbanna. De dorpen liggen schilderachtig tussen de rijstvelden. De huizen zijn nog vaak op palen gebouwd. Een echte aanrader is een diner in traditionele Dai-stijl. Jinghong heeft heerlijke specialiteitenrestaurants. 

Dag 7

Accommodatie: Dai Garden Hotel - standaard kamer (LO)

Bezoek rondom Jinghong kleurrijke markten en minderheden

Vandaag zul je je regelmatig afvragen of je eigenlijk nog wel in China bent. Het platteland rondom Jinghong heeft vaak meer weg van Myanmar, Thailand of Laos. De Dai-bevolking stamt dan ook af van de Thai. Een bezoek aan één van de vele kleurrijke markten mag vandaag zeker niet in je programma ontbreken. Onderweg breng je dan vast een bezoekje aan de prachtige pagode van Jingzhen. In dit prachtige gebied ervaar je de verschillen tussen de vele minderheden die hier wonen. 

Dag 8

Vertrek uit Jinghong

Na het ontbijt check je uit en word je naar de luchthaven van Jinghong gebracht. Hier eindigt deze tour.

Vanuit Jinghong vertrekken rechtstreekse vluchten naar Kunming, Dali, Lijiang en Chengdu.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer