Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 15 Dagen

Puur Myanmar

Terug

Bij de deze reis gaat het niet alleen om het bezoeken van de mooiste plekjes van het land maar proberen we op een positieve manier bij te dragen aan het milieu, de natuur en de lokale cultuur van Myanmar. Bijzondere accommodaties en het bezoeken van sociale projecten staan centraal bij deze reis.      

Dag 1

Accommodatie: Excelsior Hotel - superior kamer (LO)

Aankomst op de luchthaven van Yangon en bezoek aan de Shwedagon Pagode

De tour start bij aankomst op de luchthaven van Yangon, tot voor kort de hoofdstad van Myanmar. Nadat je de bagage van de bagageband heb gehaald word je welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die je naar het hotel zal brengen en de nodige documenten voor het vervolg van je reis zal overhandigen. Bij aankomst krijg je tevens een herbruikbare aluminium waterfles. 

Het hotel was vroeger het hoofdkantoor van de Steel Brothers Company. Bijzonder aan het Yangon Excelsior Hotel is dat ze ernaar streven om zoveel mogelijk plastic vrij te zijn. Dit is een geweldig initiatief, waarvan we hopen dat meer hotels in Myanmar hun voorbeeld gaan volgen. 

In de avond breng je samen met de gids een bezoek aan de meest heilige plek van het land, de Shwedagon pagode. 

Dag 2

Accommodatie: Excelsior Hotel - superior kamer (LO)

Koop ingrediënten op de markt en bereid je eigen lunch

Na het ontbijt neemt de gids je mee naar de lokale markt. Een kleurrijke en levendige plek waar van alles te zien is. De gids zal uitgebreid uitleg geven over wat er allemaal op de markt te vinden is. Het doel van dit markt bezoek is om ingrediënten in te slaan voor de kookles later vandaag waar je je eigen lunch gaat bereiden. 

De "Three Good Spoons" organisatie is een sociale onderneming die kooklessen geeft aan toeristen en inwoners van Yangon. De winst die hieruit voortvloeit, gaat naar de financiering van gratis lessen hygiëne, voeding en koken die worden aangeboden aan kansarme en werkloze vrouwen. 

Dag 3

Accommodatie: Excelsior Hotel - superior kamer (LO)

Wandeling door het oude koloniale centrum van Yangon

Deze ochtend maak je een wandeling door het oude centrum van Yangon. Je wordt meegenomen door smalle straatjes, naar koloniale gebouwen en kleine winkeltjes. Op zoek naar bijzondere souvenirs? Neem dan een kijkje bij Hla Day. De organisatie achter deze winkel werkt samen met kansarme groepen en kleine lokale bedrijven om hoogwaardige handgemaakte producten met een eigentijdse twist te ontwerpen, te ontwikkelen en te verkopen. Er wordt gewerkt met lokale materialen en traditionele vaardigheden. Alle gegenereerde winst wordt op verschillende manieren geherinvesteerd om de gemeenschap van deze kunstenaars te versterken. 

TIP: lunch vandaag bij het LinkAge Restaurant. Dit kleine restaurant op de eerste verdieping van een traditioneel Birmees gebouw doet ook dienst als kunstgalerie. Het serveert Chinees en Birmese gerechten en wordt gerund door een vrijwilligersgroep die straatkinderen helpt door hen training te geven in het restaurant. Er is een kleine tafel (deze biedt plaats aan slechts twee personen) op het balkon en biedt een prachtig uitzicht op het drukke straatleven. Er zijn slechts een half dozijn tafels maar de kunst aan de muren maakt het een aangename plek.

Dag 4

Accommodatie: Amata Garden Resort - deluxe kamer (LO)

Per binnenlandse vlucht naar het indrukwekkende Bagan

Op het afgesproken tijdstip word je opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Bagan. Bij aankomst word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Het indrukwekkende Bagan is een historisch wereldwonder en zonder twijfel een hoogtepunt in Azië. In 1057 begon de eerste koning met de bouw van enkele tempels en de vele koningen die hem opvolgden overtroffen elkaar steeds weer met de bouw van nog mooiere en nog indrukwekkender tempels en pagodes. Na check-in ga je het tempel gebied verkennen per E-bike.

Vanavond kun je gaan eten in het "The Moon Restaurant". Het wordt ook wel het "Be kind to animals" restaurant genoemd en is één van de beste vegetarische restaurants van het land. Het diner dient ter plaatse betaald te worden.  

Dag 5 (Fietsafstand 45 kilometer)

Accommodatie: Salay River View Inn - standaard kamer (LO)

Van de begaande paden af; per boot en fiets naar Salay

Om het echte Myanmar te zien is het belangrijk om af en toe eens af te wijken van de begaande toeristische paden. De komende twee dagen maak je een leuke tocht naar Salay waarbij contact met de lokale bevolking centraal staat. Per boot steek je de Ayeyarwaddy rivier over. Geniet van het vroege zonlicht dat de vele pagodes en tempels van Bagan verlicht. Samen met de gids stap je op de fiets en maak je een prachtige tocht van 45 kilometer naar Salay. Je rijd door boerenvelden met sporen van ossenkarren en kleine dorpjes waar de kinderen enthousiast "Mingalabar" roepen. Bij een kleine pier stap je weer op een bootje om het laatste stuk naar Salay te varen. 

Salay is een kleine gemeenschap die meer dan 50 kloosters heeft. Je kan hier het Yout-saun-kyaung klooster bezoeken. Gebouwd in 1882 en in de regio het oudst bewaard gebleven houten klooster. Vooral bekend om zijn houtsnijwerk en het verzamelen van religieuze voorwerpen.

 

Dag 6

Accommodatie: Amata Garden Resort - deluxe kamer (LO)

Fietsen over het platteland terug naar Bagan

Na een vroeg ontbijt stap je weer op de fiets. Via een rustige weg over het platteland fiets je naar Chauk. Hier bezoek je de bruisende lokale markt. Bij de noedelwinkel kun je een aantal van de authentieke gerechten proeven. Als je verder fietst zie je langs de weg enorme oliepompen staan. Olie werd hier ontdekt door de Britten in 1902. Je maakt een lunch stop in een klein restaurantje gelegen aan de Ayeyarwaddy rivier voordat je verder fietst naar Bagan. 

Dag 7

Accommodatie: A Little Eco Lodge - lodge kamer (LO)

Naar het Inle Meer en slapen in een bijzondere accommodatie

Zin in iets bijzonders? Maak een spectaculaire ballonvaart boven de tempelvlakte van Bagan. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Per privé auto met chauffeur reis je vandaag verder naar het Inle Lake. Een flinke maar leuke reisdag. Onderweg worden er diverse stops gemaakt. 

De komende 3 nachten slaap je in een bijzondere accommodatie. De Little Eco Lodge is één van de beste boetiekhotels in Myanmar. Het wordt gerund door een vriendelijke familie waar duurzaamheid centraal staat. Het echtpaar U Kyaw Swar en Ma Mee Mee hebben nagedacht over elke bamboestok, houten plank en baksteen die ze gebruikt hebben voor de bouw. Daarnaast zijn ze actief bezig met het werven en trainen van personeel uit de omliggende gemeenschappen. Het is in feite een trainingscentrum voor gastvrijheid, dat talloze ontwikkelingskansen biedt voor degenen die in dienst zijn. Het beschikt tevens over een Tree House Restaurant, een goed uitgerust spa en een grote biologische moestuin. 

Dag 8

Accommodatie: A Little Eco Lodge - lodge kamer (LO)

Neem deel aan een kookles of ga kajakken over het Inle Meer

Om en rond het meer zijn veel bezienswaardigheden te vinden en bovendien krijg je een idee van het dagelijkse leven op het meer. Het mooie Inle-meer is ongeveer 32 km lang en 6 km breed. Het ligt op 900 meter boven de zeespiegel en is geheel door bergen omsloten. Samen met de gids maak je een boottocht over het meer om de mooiste plekjes te bezichtigen. Indien gewenst kunnen we tevens een kookles regelen of een kajak tocht over het meer. 

Dag 9

Accommodatie: A Little Eco Lodge - lodge kamer (LO)

Ga wandelen door de bergen met een Pa O gids

Dag ter vrije besteding. Indien gewenst kunnen we een leuke wandeling voor je organiseren. In de bergen rondom het Inle Meer wonen al eeuwenlang bergstammen als de Pa O en de Palaung met kleurrijke kleding en zwarte gewaden. Je gids is iemand uit de Pa O gemeenschap die het gebied op zijn of haar duimpje kent. Deze wandeling is niet heel zwaar, maar een goede conditie en wandelbenen maken de tocht een stuk aangenamer. (afstand 24 km, circa 7 uur)

Dag 10

Accommodatie: Arakan Nature Lodge - Arakan beach house (VP)

Naar het strand van Gwa en overnachten in een prachtige natuur lodge

Op het afgesproken tijdstip word je naar de luchthaven van Heho gebracht. Na een korte vlucht kom je aan in Thandwe. De taxi van de Arakan Nature Lodge wacht je op om je naar Gwa te brengen waar je de komende 4 nachten verblijft.

Op 120 km ten zuiden van Ngapali vind je de Arakan Nature Lodge, het eerste echte ecologische resort van Myanmar. De oprichter Ueli Morgenthaler, een voormalig verpleegkundige, werd na zijn eerste bezoek aan Myanmar in 1983 verliefd op het land. Liefde voor mensen, natuur en duurzaamheid staan centraal en de vier hoofdprincipes van de Arakan Lodge getuigen hiervan.

1. Gebruik van groene technologie: dit houdt in dat honderd procent van de tijd gebruik wordt gemaakt van zonne-energie, groen waterbeheer, eco composttoiletten en recycling van vuilnis en afval water.

2. Connect met de natuur op een afgelegen plek: de lodge biedt een gevoel van verbondenheid met de meest krachtige gaven van de natuur. Rust en avontuur.

3. Het beschermen en behoud van de natuur: tijdens de bouw werden slechts vijf bomen omgehakt, waarvan Ueli zich tot op de dag van vandaag nog steeds schuldig voelt.

4. Betrokkenheid bij armoedebestrijding: een groot gedeelte van wat je uitgeeft aan en bij de Arakan Nature Lodge komt bij de lokale dorpsbewoners terrecht.

Met negen bungalows, elk uniek in stijl en met de hand gebouwd door een team van lokale timmerlieden, mengt de lodge zich naadloos met zijn groene omgeving. 

Dag 11

Accommodatie: Arakan Nature Lodge - Arakan beach house (VP)

Kom tot rust in de natuur of maak een leuke excursie

Kom tot rust midden in de natuur. Bezorgd dat er niet genoeg te doen is? Wees niet bang. De volgende excursies kunnen tot 24 uur van tevoren ter plaatse worden geregeld.

- een wandeling door de omgeving. 
- een boottocht naar het onbewoonde Gwa island. Een mooie plek om te snorkelen.
- windsurfen
- Yoga
- fietstochten

Dag 12

Accommodatie: Arakan Nature Lodge - Arakan beach house (VP)

Bezoek een onbewoon eiland of maak een fietstocht

Dag ter vrije besteding

Dag 13

Accommodatie: Arakan Nature Lodge - Arakan beach house (VP)

Geniet van het mooie en rustige strand van Gwa

Dag ter vrije besteding.

Dag 14

Accommodatie: Excelsior Hotel - superior kamer (LO)

Terug naar Yangon

Het is ongeveer 3 uur terug rijden naar de luchthaven van Thandwe. Hier stap je op de vlucht naar Yangon. Bij aankomst wordt je opgewacht en naar je hotel gebracht. 

Voor vanavond maken we een reservering in het Shwe Sa Bwe restaurant. Hier krijgen kans arme jongeren een opleiding om verder te komen in het horeaca vak. Het diner dient ter plaatse betaald te worden.  

Dag 15

Vertrek vanaf de luchthaven van Yangon

Na het ontbijt check je uit en word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar huis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe