Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Puur Myanmar

  • • Sfeervolle accommodaties waar duurzaamheid centraal staat
  • • Bezoek aan leuke sociale projecten
  • • Yangon, bagan, inle lake en eindigen aan het strand
Duur 15 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.735

Langs de hoogtepunten met aandacht voor duurzaamheid

Bij de deze reis gaat het niet alleen om het bezoeken van de mooiste plekjes van het land maar proberen we op een positieve manier bij te dragen aan het milieu, de natuur en de lokale cultuur van Myanmar. Bijzondere accommodaties en het bezoeken van sociale projecten staan centraal bij deze reis.   

  

In Yangon bezoek je de meest heilige plek van het land; de gouden Shwedagon Pagode. Ook een kookles en een wandeling door het oude centrum staan op het programma. In Yangon hebben we leuke restaurants tips waar je niet alleen lekker kunt eten maar tevens een bijdrage levert aan sociale projecten. De prachtige  tempel vlakte van Bagan verken je met een E-bike en een 2-daagse fietstocht brengt je naar een onbekend authentiek stukje Myanmar. Bij het Inle Meer ga je per boot verkennen. De Eco Lodge in de buurt van het meer is één van de beste boetiekhotels van het land. De reis wordt afgesloten met een aantal nachten in het eerste echte ecologische resort van Myanmar. De Arakan Nature Lodge ligt aan het strand en liefde voor mensen, natuur en duurzaamheid staan hier centraal.  

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst op de luchthaven van Yangon en bezoek aan de Shwedagon Pagode: De tour start bij aankomst op de luchthaven van Yangon, tot voor kort de hoofdstad van Myanmar. Nadat je de bagage van de bagageband heb gehaald word je welkom geheten door een vertegenwoordiger van onze lokale agent die je naar het hotel zal brengen en de nodige documenten voor het vervolg van je reis zal overhandigen. Bij aankomst krijg je tevens een herbruikbare aluminium waterfles.  Het hotel was vroeger het hoofdkantoor van de Steel Brothers Company. Bijzonder aan het Yangon Excelsior Hotel is dat ze ernaar streven om zoveel mogelijk plastic vrij te zijn. Dit is een geweldig initiatief, waarvan we hopen dat meer hotels in Myanmar hun voorbeeld gaan volgen.  In de avond breng je samen met de gids een bezoek aan de meest heilige plek van het land, de Shwedagon pagode. 
Dag 2 - Koop ingrediënten op de markt en bereid je eigen lunch: Na het ontbijt neemt de gids je mee naar de lokale markt. Een kleurrijke en levendige plek waar van alles te zien is. De gids zal uitgebreid uitleg geven over wat er allemaal op de markt te vinden is. Het doel van dit markt bezoek is om ingrediënten in te slaan voor de kookles later vandaag waar je je eigen lunch gaat bereiden.  De "Three Good Spoons" organisatie is een sociale onderneming die kooklessen geeft aan toeristen en inwoners van Yangon. De winst die hieruit voortvloeit, gaat naar de financiering van gratis lessen hygiëne, voeding en koken die worden aangeboden aan kansarme en werkloze vrouwen. 
Dag 3 - Wandeling door het oude koloniale centrum van Yangon: Deze ochtend maak je een wandeling door het oude centrum van Yangon. Je wordt meegenomen door smalle straatjes, naar koloniale gebouwen en kleine winkeltjes. Op zoek naar bijzondere souvenirs? Neem dan een kijkje bij Hla Day. De organisatie achter deze winkel werkt samen met kansarme groepen en kleine lokale bedrijven om hoogwaardige handgemaakte producten met een eigentijdse twist te ontwerpen, te ontwikkelen en te verkopen. Er wordt gewerkt met lokale materialen en traditionele vaardigheden. Alle gegenereerde winst wordt op verschillende manieren geherinvesteerd om de gemeenschap van deze kunstenaars te versterken.  TIP: lunch vandaag bij het LinkAge Restaurant. Dit kleine restaurant op de eerste verdieping van een traditioneel Birmees gebouw doet ook dienst als kunstgalerie. Het serveert Chinees en Birmese gerechten en wordt gerund door een vrijwilligersgroep die straatkinderen helpt door hen training te geven in het restaurant. Er is een kleine tafel (deze biedt plaats aan slechts twee personen) op het balkon en biedt een prachtig uitzicht op het drukke straatleven. Er zijn slechts een half dozijn tafels maar de kunst aan de muren maakt het een aangename plek.
Dag 4 - Per binnenlandse vlucht naar het indrukwekkende Bagan: Op het afgesproken tijdstip word je opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Bagan. Bij aankomst word je opgewacht en naar het hotel gebracht. Het indrukwekkende Bagan is een historisch wereldwonder en zonder twijfel een hoogtepunt in Azië. In 1057 begon de eerste koning met de bouw van enkele tempels en de vele koningen die hem opvolgden overtroffen elkaar steeds weer met de bouw van nog mooiere en nog indrukwekkender tempels en pagodes. Na check-in ga je het tempel gebied verkennen per E-bike. Vanavond kun je gaan eten in het "The Moon Restaurant". Het wordt ook wel het "Be kind to animals" restaurant genoemd en is één van de beste vegetarische restaurants van het land. Het diner dient ter plaatse betaald te worden.  
  • Zin in wat anders? Ontdek de tempelvlakte van Bagan per paard en wagen.
  • Huur een fiets om de tempels van Bagan te bekijken
  • Bagan
  • De fotogenieke vissers op het Inle Meer.
  • Het leven op het Inle meer

Claudia Tanamal

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3030 160
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• hotelovernachtingen in genoemde accommodaties, inclusief ontbijt
• transfers en city-to-city vervoer per privé-auto met chauffeur (de chauffeur is geen gids, de auto staat niet ter vrije beschikking)
• genoemde excursies inclusief Engelssprekende gids en entreegelden 
• binnenlandse vluchten Yangon - Bagan en Heho - Thandwe -Yangon, inclusief belastingen
• herbruikbare aluminium waterfles bij aankomst
• CO2 compensatie reis

Niet inbegrepen:
• internationale vluchten (kunnen bijgeboekt worden)
• visum voor Myanmar
• overige maaltijden
• optionele excursies
• drankjes tijdens de maaltijden
• verzekeringen
• overige persoonlijke uitgaven

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3030 160

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe