Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Cruise van Luang Prabang naar Vientiane

Terug Bekijk samenvatting

Per comfortabel cruiseschip reis je op je gemak over de Mekong-rivier van Luang Prabang naar Vientiane. Een riviercruise is de ideale combinatie van vakantie en ontspanning. Tijdens deze 6-daagse cruise zie je de mooiste plekjes en verblijf je aan boord van het comfortabele schip de Mekong Sun. Alle maaltijden en excursies zijn inbegrepen.   

Dag 1

Accommodatie: MV Mekong Sun Cruise - twin classic cabin (VP)

Aan boord van de riviercruise in Luang Prabang

In de middag ga je aan boord van de Mekong Sun. Dit comfortabele rivierschip beschikt over 14 stijlvolle hutten. De 11 classic hutten op het hoofddek hebben allemaal een groot raam met een frans balkon om optimaal te kunnen genieten van het prachtige landschap. De 3 superior hutten zijn wat groter en hebben een klein privé-balkon. Alle hutten beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Er wordt een selectie van Aziatische en Europese maaltijden aangeboden tijdens de cruise.

Dag 2

Accommodatie: MV Mekong Sun Cruise - twin classic cabin (VP)

Bezoek aan de Kuang Si-watervallen

Na het ontbijt legt de boot aan bij de beroemde Kuang Si-watervallen. Dit zijn de meest opmerkelijke watervallen in Laos. Steile en glibberige paadjes voeren je naar het bovenste plateau waarvandaan je een fraai uitzicht hebt. Terug aan boord ga je lunchen en vertrekt de boot over de Mekong-rivier zuidwaarts. Onderweg bezoek je een bijna vergeten Boeddha-grot en kan er gewandeld worden.

Dag 3

Accommodatie: MV Mekong Sun Cruise - twin classic cabin (VP)

Via de Xayaburi-dam verder de Mekong-rivier afzakken

Je passeert één van de grootste bouwprojecten in Laos, de Xayaburi-dam. Geniet van het prachtige uitzicht en zie hoe lokale vissers hun hengels uitgooien. Aan boord worden er presentaties gegeven over de geschiedenis en cultuur van Laos. Ontspannen in een luie stoel met een goed boek kan natuurlijk ook.

Dag 4

Accommodatie: MV Mekong Sun Cruise - twin classic cabin (VP)

Varen over de machtige Mekong

Verder stroomafwaarts ontdek je enkele van de meest opmerkelijke en indrukwekkende landschappen van deze nog ongetemde rivier. Het landschap wordt steeds spectaculairder. Je vaart tussen heuvels bedekt met tropische vegetatie en ontzagwekkende rotsformaties. Geniet van het prachtige uitzicht en ontdek de wonderen van de natuur.

Dag 5

Accommodatie: MV Mekong Sun Cruise - twin classic cabin (VP)

Bezoek de lokale markt in Pak Lai

Vandaag maak je een stop bij het dorpje Pak Lai. Hier komen zelden toeristen. Maak een praatje met de lokale bewoners of breng een bezoek aan de lokale markt.

Dag 6

Ontschepen in de hoofdstad Vientiane

Na het ontbijt aan boord neem je afscheid van de bemanning en ontscheep je in Vientiane, de hoofdstad van Laos. Vientiane is een rustige stad, gelegen in een bocht van de Mekong-rivier. Voor een hoofdstad doet Vientiane met zijn 400.000 inwoners behoorlijk provinciaals aan.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Japan, Taiwan en Zuid-Korea en tot 31 dagen voor vertrek gratis annuleren (enkele uitzondering mogelijk). Boek vóór 18 mei 2021.

Reizen bekijken Lees meer

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.