Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Zuid-Korea

Eeuwenoude cultuur

Terug

Zuid-Korea staat vooral bekend om zijn industrie; minder bekend is dat het een land is met een eeuwenoude cultuur, keizerlijke monumenten en prachtig gelegen tempels. Perfecte ingrediënten voor een bijzondere Zuid-Korea-vakantie!

Zuid-Korea, officieel de Republiek Korea (Daehan Minguk in het Koreaans), ligt op het zuidelijk deel van het Koreaanse Schiereiland. Zuid-Korea grenst in het noorden aan Noord-Korea en wordt omringd door de Gele Zee, de Straat Korea en de Japanse Zee. Zuid-Korea heeft ongeveer 3000 eilanden die vooral voor de zuidelijke en westelijke kust liggen.

De Korea Oorlog (1950-53) was de eerste 'echte', en zeer bloederige, oorlog van de periode van de Koude Oorlog. Het zuiden werd door de Verenigde Staten gesteund, terwijl China het noorden hielp in de strijd. In 1953 werd een wapenstilstand gesloten en nog altijd zijn noord en zuid formeel met elkaar in oorlog. Zuid-Korea werd sterk gecontroleerd door de Verenigde Staten via autocratische, militaire presidenten en oppositie werd nauwelijks geduld. Pas eind jaren tachtig (toen er sprake was van detente tussen Oost en West) ontwikkelde de democratie zich.

In de jaren zestig en zeventig was Zuid-Korea een arm land. In de jaren zeventig begon de economie zich te ontwikkelen en vanaf de jaren tachtig steeg de levensstandaard. Nu geldt Zuid-Korea als succesvolle 'Aziatische Tijger'. Zuid-Korea kent net als Nederland een wisselend klimaat met 4 seizoenen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer