Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Vietnam
Afwisselend met een rijke cultuur

Terug
Kies een pagina:

Vietnam, gelegen op het schiereiland van Indochina, is inmiddels volop ontdekt als veelzijdige vakantiebestemming. Het rijke verleden, de authentieke stammen, fascinerend natuurschoon en bruisende steden geven ongekend veel mogelijkheden voor je rondreis Vietnam.

Vietnam, officieel de Socialistische Republiek Vietnam, ligt in Zuidoost-Azië. Het grenst aan China in het noorden, de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, Cambodja in het zuidwesten en Laos in het noordwesten. De hoofdstad is het noordelijke Hanoi, de grootste stad is Ho Chi Minh-stad, het vroegere Saigon, in het zuiden en in het midden ligt Hué, de voormalige keizerlijke hoofdstad. Qua cultuur is het noorden verwant met China en het zuiden met Cambodja.

Vietnam werd in de moderne tijd getekend door de Vietnam Oorlog (1945-76), eerst met de voormalige kolonisator Frankrijk, daarna met de Verenigde Staten. Vietnam was het toneel waarop de Koude Oorlog tussen kapitalisme en communisme heel warm was. Tegenwoordig ontwikkelt Vietnam zich snel via een liberale variant van het socialisme die verwant is aan die in China. Vietnam heeft een klimaat dat varieert van gematigd in de noordelijke berggebieden tot tropisch in het zuiden.

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.