Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Weer en klimaat

Terug

Zowel Rusland, Mongolië als China hebben een uitgesproken landklimaat. November tot februari zijn extreem koud. Voorjaar en herfst zijn kort. De zomers zijn warm, tot 30 graden plus.

In Rusland varieert het klimaat van subarctisch tot subtropisch. In Moskou en St. Petersburg zijn de zomers kort en warm, en de winters koud met veel sneeuw. In Irkutsk zijn de zomers kort en fris en kunnen de winters wel 5 tot 7 maanden duren, met temperaturen tot -45 graden. Vladivostok kent een vochtig, continentaal klimaat. In de zomer komen hier soms tyfoons voor en in de winter regelmatig een sneeuwstorm.

Mongolië is een mix van extreme landklimaten. In de winter zie je schilderachtige sneeuwlandschappen maar het kan ook droog en stoffig zijn, terwijl de temperatuur in de zomer op kan lopen tot wel 30 graden plus.

Beijing kent een warm landklimaat, met lange, vochtige warme zomers. De winters en het vroege voorjaar zijn erg koud en droog.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer