Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Tijdsverschil

Terug

In de Transsiberië Express reis je alleen al in Rusland door minimaal 7 tijdzones! In Moskou is het 2 uur later dan in Nederland. De trein houdt in heel Rusland de Moskou-tijd aan. Stap je onderweg uit dan wordt ter plaatse in de stad lokale tijd aangehouden. Zo is het in Irkutsk 7 uur later dan in Nederland (5 uur later dan in Moskou).

Rusland heeft maar liefst 11 verschillende tijdzones. Omdat dit een dienstregeling-technische nachtmerrie is houdt het treinnetwerk binnen Rusland altijd de Moskou-tijd aan. Treintickets, klokken in de stations en aan boord geven dus altijd dezelfde tijd weer. Zodra de trein de Russische grens met Mongolië passeert zal de lokale tijd aangehouden worden. Omdat dit ook in de dienstregeling is doorgerekend lijkt het alsof je aan de grens slechts een paar minuten stopt, terwijl het in werkelijkheid veel langer is.

In Mongolië is het in de zomer 7 uur en in de winter 8 uur later dan in Nederland. In China is het in de zomer 6 en in de winter 7 uur later.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer