Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Reisdocumenten

Terug

Voor je reis per Transsiberië Express is een visum verplicht voor zowel Rusland, Mongolië als China. Je paspoort moet bij thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Ieder visum neemt minimaal één bladzijde in beslag, dus het is belangrijk dat er in je paspoort nog voldoende ruimte is. Het is belangrijk je visa op tijd aan te vragen, ongeveer 2 maanden van tevoren.

LET OP: Je bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van je visa. Wel verschaffen wij de benodigde documenten voor je aanvraag.

Je kunt een Chinees visum rechtstreeks aanvragen bij het Chinese Visa Application Service Center in Den Haag of je kunt dit via een visumdienst laten regelen, zij helpen je dan verder. Er zijn verschillende visumdiensten in Nederland. VNC Asia Travel werkt voor de visumbemiddeling samen met NV&AI (Nederlandse Visumdienst en Ambassade Informatie; www.visuminfo.nl). Sinds 17 december 2019 moet iedereen die een Chinees visum aanvraagt persoonlijk bij het Chinese Visa Application Service Center in Den Haag vingerafdrukken laten nemen.
Start tijdig met de aanvraagprocedure voor het Chinees visum. Na afgifte van het visum moet je binnen drie maanden China in reizen. De geldigheidsduur van het visum gaat bij binnenkomst in China pas in. 
De visa voor Rusland en Mongolië kun je het beste aanvragen via visumdienst NV&AI (Nederlandse Visumdienst en Ambassade Informatie; www.visuminfo.nl), zij helpen je dan verder.

Iedereen moet een eigen paspoort hebben. Kinderen kunnen niet op het paspoort van hun ouders meereizen. Zelfs een baby heeft een eigen paspoort nodig. Ouders die reizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) moeten er rekening mee houden dat er extra wordt gecontroleerd. Heeft jouw kind een paspoort waarin een andere achternaam vermeld staat dan de achternaam van de vader of moeder, dan adviseren wij ook een geboortebewijs mee te nemen. Ook als beide ouders met het kind meereizen. Voor alleenreizende ouders is bovendien een ondertekend toestemmingsformulier nodig. Lees de details op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen.

In Rusland, Mongolië en China moet iedereen zich altijd en overal kunnen legitimeren. Draag daarom altijd je paspoort bij je met daarin je geldige visum. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer