Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Natuur

Terug

In de Transsiberië Express heb je alle tijd om te genieten van eindeloze landschappen. Vanuit je coupéraam zie je de Russische Taiga, met voornamelijk naald- en berkenbossen. Nadat je in Siberië het prachtige Baikalmeer bent gepasseerd bereik je de weidse steppe van Mongolië.

De natuur zie je op deze route dus vooral vanuit de trein. Toch zijn er wel wat mogelijkheden om wat dichterbij de natuur te komen. Zo is het een echte aanrader om tijdens een stop in Irkutsk een uitstapje te maken naar het Baikalmeer. Aan de oevers vind je het dorpje Listvyanka. In Listvyanka staat een museum, waar je alles leert over de unieke vissoorten en zoetwater-zeehonden die in het Baikalmeer voorkomen. Het achterland van Listvyanka leent zich goed voor een korte wandeling in de omgeving van het Baikalmeer.

Reis je per Transsiberië Express noordelijk via Chita naar Vladivostok dan zie je de eindeloze Siberische toendra aan je voorbijglijden. Hier groeien nauwelijks bomen meer en de grond is semi-permanent bevroren. De temperaturen zijn laag en het groeiseizoen kort. Behalve allerlei soorten mossen, grassen en lage struiken groeit hier maar weinig.

Buig je zuidwaarts af naar Mongolië dan zie je het derde soort landschap dat de reis per Transsiberië Express typeert: de steppe. Graslanden en kale heuvels en bergen zover het oog reikt. Tijdens je stop in Ulaanbaatar loont het om een natuurgebied te bezoeken. Ga Przewalski-paarden spotten op de steppe van het Hustai Nationaal Park of overnacht in een 'ger' in het bijzondere natuurpark Terelj. Je zult zien dat zelfs op de meest ruige plekken nog een bijzondere flora te vinden is.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer