Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Mongolië

Terug

Een eindeloos leeg land dat veel reizigers tot de verbeelding spreekt. Nergens ter wereld is de bevolkingsdichtheid zo dun als in Mongolië, met maar 1,7 persoon per vierkante kilometer. Zodra de trein het land binnenrijdt, word je betoverd door de enorme leegte. De glooiende heuvels veranderen langzaam in taiga's, in woestijn en weer in heuvels. Hier en daar zie je een eenzame gertent met wat paarden en een ruiter.

Uiteindelijk komt je trein aan in de hoofdstad Ulaanbaatar, ook wel Ulan Bator. Ulaanbaatar is een stad van extremen. Het is de koudste hoofdstad te wereld, want waar het 's zomers makkelijk 35 graden kan worden, komt de temperatuur in de winter geregeld onder de -40. Het is de stad waar oud en nieuw met elkaar mixen. Overal lopen Mongoliërs in traditionele kleding naast jongeren in spijkerbroeken en T-shirts. Gertenten staan midden in de stad zij aan zij met hoge flats en het vervoer is drukker dan in menige wereldstad.

Buiten de stad zie je echter direct weer de enorme leegte. Geen flatgebouwen, files en drukke restaurants. Hier begint het Mongolië van de Khans. Ulaanbaatar is de perfecte uitvalsbasis waarvandaan je de verschillende bezienswaardigheden in het land kunt bezoeken. Uren rijden is het naar het Erdene Zuu-klooster in Kharkhorin. Een rit over lege wegen die op een gegeven moment ophouden en overgaan in zandpaden. Tot er niets meer overblijft en de chauffeur de weg weet te vinden met niets anders dan een kompas en zijn uitgebreide kennis van het land.  

Bezoek vooral de Gobi-woestijn. Dit is de grootste woestijn van Azië waar nog regelmatig dinosaurusskeletten gevonden worden. Een bezoek aan de zandduinen van Khongoryn Els en de gletsjer van Yolyn Am mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens je reis door de Gobi. In Gurvanbulag maak je kennis met het nomadenleven. Omringd door de ongerepte natuur van het Khogno Khan-gebergte help je mee schapen melken en proef je suutei tsai (zoute thee).

Ondanks dat het land zo leeg is, is er nog veel meer te zien wat een bezoek meer dan waard is. Je reisexpert helpt je graag verder bij het in elkaar zetten van je reis langs alle hoogtepunten.  

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer