Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Lokale keuken

Terug

Eten is de leukste manier om een nieuwe cultuur te leren kennen, niet alleen in de trein, maar vooral ook op de tussenstations.

In Moskou is een grote keuze aan lokale en internationale restaurants. Laat je bijvoorbeeld verrassen door Zakuckii  (закуски), een schaal vol verschillende hapjes, of Pelmini (пельмени), met vlees of groenten gevulde deegzakjes die doen denken aan ravioli. Houd je van zoet? Dan mag je de typisch Russische Blini (Блины) niet overslaan. Dit zijn pannenkoekjes met room en jam óf met caviaar natuurlijk. In de Transsiberië Express kun je prima gaan eten in de restauratiewagon, of snacks kopen op het perron tijdens tussenstops.

De Mongoolse keuken is eenvoudig en draait om de houdbaarheid van ingrediënten. De Mongoolse barbecue, waar het eten wordt bereid op een grote ronddraaiende plaat, is verrukkelijk. De soms sobere maaltijden kunnen worden aangevuld met melk-wodka of de lokale sterke drank Airag. In tegenstelling tot de Mongoolse keuken is de Chinese zeer uitgebreid en divers. In Beijing zijn duizenden restaurantjes te vinden die de verschillende regio’s vertegenwoordigen. We raden je aan om je neus achterna te gaan en van alles te proberen!

Rusland en Mongolië zijn koplopers wat betreft alcohol. De gemiddelde rus drinkt ongeveer 12 liter pure alcohol per jaar. Wodka, wijn, bier en champagne, het is overal verkrijgbaar, en in een drinkwedstrijd zal je zeker verliezen. Mocht je niet drinken, dan zijn er gelukkig overal flesjes water, frisdrank en vruchtensap te krijgen. Thee is ook populair, en wordt in ieder land anders gedronken. De Russen houden van sterke zwarte thee met een schijfje citroen. Mongoliërs drinken graag yak-boterthee: thee aangelengd met zoute melk. Chinezen drinken thee in allerlei vormen, waarvan groen het populairste, maar ook jasmijn, Tieguanjin, Longjin en Oolong heerlijk zijn. Neem zelf voor onderweg een beker met deksel, theezakjes, oploskoffie en eventueel drinkbouillon mee. In elke wagon staan een samovar met kokend heet water waar je uit kunt tappen.

Reis je met de Tsarengoud Express? Dan zijn al je maaltijden aan boord van de trein inbegrepen en keurig verzorgd, inclusief typisch Russische specialiteiten.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer