Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Infrastructuur

Terug

In een uitgestrekt land als Rusland waren, net als in het enorme China, treinverbindingen decennialang de belangrijkste en meest efficiënte manier om zowel passagiers als goederen te vervoeren naar alle uithoeken van het land.

Ook voor Mongolië was de treinverbinding met Rusland en China lange tijd de belangrijkste levensader. Inmiddels kun je zowel binnenlands als tussen Rusland, Mongolië en China sneller het vliegtuig pakken. Je kunt tegenwoordig kiezen uit een heel scala aan luchthavens en vliegtuigmaatschappijen. Toch zie je op de Transsiberië Express zeker niet alleen toeristen. Nog altijd maken Russische, Mongoolse en in iets mindere mate Chinese passagiers gebruik van de treinverbindingen langs het Transsiberische traject, voor werk of familiebezoek.

In de Russische steden Moskou en St. Petersburg, en ook in de Chinese hoofdstad Beijing, is de metro de meest efficiënte manier om de stad te verkennen. In Irkutsk is geen metro en ben je aangewezen op bussen, minibussen of taxi's. Ook Ulaanbaatar heeft geen metro, maar wel een uitgebreid netwerk van buslijnen waar je gebruik van kunt maken. Met taxi's is het altijd een beetje oppassen, zorg dat je altijd een officiële taxi neemt. Wil je vanuit je hotel per taxi ergens heen? Vraag dan de hotelbaliemedewerk(st)er om een taxi voor je te regelen en zonodig een prijs af te spreken!

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer