Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Gezondheid

Terug

Tijdens je reis per Transsiberië Express kunnen een aantal zaken goed van pas komen: pleisters, jodium, iets tegen keelpijn, koorts, diarree en verstopping. Voor de hygiëne op reis zijn een flesje desinfecteergel en ontsmettingsdoekjes handig.

Voor een reis naar Rusland, Mongolië en China hoef je geen verplichte inentingen te halen. Een inenting tegen gele koorts is alleen verplicht als je doorreist vanuit een land waar deze ziekte voorkomt. Als je je toch tegen sommige ziektes wilt wapenen, zoek dan contact met je huisarts, Thuisvaccinatie.nl of GGD. Zij adviseren welke vaccinaties aanbevolen worden. Ook geven zij advies over malaria en andere gezondheidsrisico’s. Neem je vaccinatieboekje wel mee op reis voor het geval je ziek wordt of moet worden opgenomen in een ziekenhuis.

Als je medicijnen gebruikt of lijdt aan een aandoening is het handig om een Europees Medisch Paspoort mee te nemen, een handig document in urgente situaties. Het is opgesteld in elf talen, waardoor een plaatselijke hulpverlener snel de gegevens van de patiënt zoals ziektes en medicijngebruik vindt. Je kunt een medisch paspoort opvragen bij je huisarts, apotheek en GGD.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer