Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Geldzaken

Terug

Tijdens je reis per Transsiberië Express krijg je met verschillende valuta te maken: De Russische Roebel, de Mongoolse Tugrik en de Chinese Renminbi.

Tijdens je verblijf in Rusland maak je kennis met de Russisch Roebel (RUB). Bij aankomst op de internationale luchthavens in Rusland kun je met alle betaalmiddelen terecht. Contante euro’s kun je wisselen bij banken of geldwisselkantoren. Maar in de Russische steden is pinnen veel gemakkelijker. Let wel op dat je pinpas op werelddekking staat, want de Nederlandse banken rekenen Rusland niet bij Europa! ATM's vind je in Moskou op bijna alle metrostations, in winkelstraten en vaak ook in de grotere hotels.

In Mongolië betaal je met de Tugrik, de naam van de Mongoolse munteenheid. 1 Tugrik staat gelijk aan 100 Möngö. Biljetten in Möngö, en 1 en 5 Tugrik zal je door inflatie nauwelijks meer tegen komen. Vrijwel alle betalingen in Mongolië vinden in de lokale munteenheid plaats. Deze kunnen niet buiten Mongolië gewisseld worden en kun je pas bij aankomst omwisselen of pinnen. Omdat het regelmatig voorkomt dat pinautomaten buiten gebruik zijn, of dat de stroom wegvalt, is het handig om contact geld (Euro's of US dollars) mee te nemen en dat ter plekke te wisselen bij een bank of wisselkantoor. Ook in hotels kun je vaak wisselen tegen een gunstige koers. Wissel ze in geen geval om op straat; wisselen op de zwarte markt is verboden en de politie controleert hier streng op. Let er ook bij de trein op dat je niet in de trein of op het station wisselt, waar je vrijwel altijd opgelicht wordt. Tugriks zijn buiten Mongolië waardeloos, dus houdt er rekening mee dat je voor vertrek alles omwisselt. Op de luchthaven kan dit bij de wisselkantoren vóór de paspoortcontrole. Bij de trein moet je dit van tevoren in Ulaanbaatar.

De Renminbi (RMB) is de officiële naam voor de munt in China. Eén eenheid van de renminbi is een yuan (CNY). Vanwege de hoge kosten is het af te raden om al in Nederland of België Chinese Renminbi aan te schaffen. Zet je bankpas op werelddekking, dan kun je bij aankomst in China RMB pinnen. In vrijwel alle grote hotels in China is een geldwisselbalie, bank of ATM aanwezig. Mocht er onverhoopt geen ATM in de buurt zijn, je kunt probleemloos Euro’s wisselen. Wij raden je wel aan kleinere coupures van bijvoorbeeld €50,- mee te nemen. Let er wel op dat je tegen verlies en diefstal van contanten verzekerd bent. Aan het begin van je reis kun je op de luchthaven, of in de buurt van je hotel, vast pinnen. Het is zeker aan te raden om een extra pinpas of creditcard voor noodgevallen mee te nemen.

Creditcards (Ameri­can Express, MasterCard, Visa) kun je vooral in de grotere hotels, luxere winkels en restaurants als betaalmiddel gebruiken. Soms is het mogelijk er bij een ATM geld mee op te nemen, maar de kosten hiervoor zijn hoog. Je creditcard werkt alleen in combinatie met de bijbehorende pincode!

Voor de actuele koersen zie: www.wisselkoers.nl

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer