Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Feestdagen

Terug

Bij het plannen van je reis per Transsiberië Express kun je rekening houden met een aantal nationale feestdagen in Rusland, Mongolië en China. Sommige feestdagen kun je beter mijden, andere zijn juist leuk om mee te maken.

Enkele belangrijke officiële feestdagen in Rusland zijn: Nieuwjaarsdag (1 januari), Russisch-Orthodox Kerstmis (6 en 7 januari), Internationale Vrouwendag (8 maart), Russisch-Orthodox Pasen (april/mei), Dag van de Arbeid en viering van de lente (1 en 2 mei), Dag van de Overwinning op nazi-Duitsland (9 mei), Onafhankelijkheidsdag (12 juni), Dag van de Verzoening (7 november) en Dag van de Grondwet (12 december). Overheidsdiensten, scholen en banken zijn dan veelal gesloten.

Het belangrijkste festival in Mongolië is het Naadam festival. Dit wordt jaarlijks gehouden op 11, 12 en 13 juli. Als je rond deze tijd in Mongolië bent, is het festival een bezoek waard. Reserveer tickets voor vertrek, want bij aankomst is alles uitverkocht. Houd er ook rekening mee dat het openbaar vervoer rond deze tijd bomvol zit.

China kent enkele feestdagen die massaal door iedereen gevierd worden, op andere feestdagen is er alleen een halve dag vrij voor een selecte groep en merk je daar niet veel van. Sommige data liggen vast volgens de Westerse kalender, maar bijvoorbeeld Chinees Nieuwjaar wordt volgens de Chinese maankalender berekend. Rond de viering van het Chinees Nieuwjaar (januari/februari), de 1-mei viering en de nationale feestdag (1 oktober) lijkt het wel of heel China onderweg is, en kun je als toerist beter geen reisdag plannen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer