Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Cultuur

Terug

De juiste omgangsvormen zijn belangrijk, en in zowel Rusland, Mongolië als China wordt het erg gewaardeerd als blijkt dat je je in de cultuur hebt verdiept.

In Rusland is het bijvoorbeeld onbeleefd dingen die aangeboden worden af te wijzen, en het wordt verwacht dat je in gezelschappen je drank, eten en sigaretten deelt. Het ijs wordt al snel gebroken als je je coupégenoten iets te eten of drinken aanbiedt.

Reis je door Mongolië heen? Raak dan nooit iemands hoed aan. De hoed gaat op het hoofd, het reinste deel van het lichaam, en moet met respect behandeld worden. Overnachten in een ger gaat ook gepaard met vele regeltjes en gebruiken. Zo mag je bijvoorbeeld niet fluiten of fluisteren in de ger, want de verkeerde luchtstromen die dit veroorzaakt kunnen de ger laten instorten. Gelukkig zal het toeristen nooit kwalijk worden genomen als ze de regels niet kennen.

In China is het alom bekende boeren, slurpen en smakken tijdens het eten een fenomeen waaraan je niet zult ontsnappen. Dit lijkt onbeschoft, maar is juist een manier om te laten zien dat je geniet van het eten: het is zó lekker dat je je helemaal laat gaan. Heb je moeite met deze gewoontes? Slurp en boer dan net zo hard mee als de Chinees naast je. Nu is je kans, want in Nederland mag het immers niet meer.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer