Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Beste reistijd

Terug

Hoewel de treinen langs de Transsiberische spoorlijn het hele jaar doorrijden, zelfs in vrieskou en sneeuw, raden wij het voorjaar en de nazomer/herfst aan om in te reizen. Zowel Rusland, Mongolië als China zijn dan aangenaam van temperatuur met weinig extreme weersomstandigheden.

Ben je niet gebonden aan schoolvakanties? Reis dan in mei-juni of in september-oktober, maanden zonder extreme kou of hitte. In de zomer kun je natuurlijk ook prima met de Transsiberië Express reizen. Het kan dan wel behoorlijk heet worden overdag, 30 graden plus. De oudere treinen hebben in veel gevallen geen airconditioning maar zijn voorzien van een elektrische ventilatoren. Ook de ramen kunnen opengezet worden, maar bij droog weer kan hierdoor stof naar binnen waaien. In de nieuwere treinen is er vaak wel airconditioning, hoewel er geen garantie is dat deze het ook daadwerkelijk doet. 

Wil je langere tijd in Mongolië doorbrengen? Start je reis per Transsiberië Express dan op z'n laatst in de nazomer, want Mongolië heeft een uitgesproken landklimaat en tegen eind september valt de herfst al in.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer