Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Bereikbaarheid

Terug

In de Russische, Mongoolse en Chinese steden kun je je GSM gewoonlijk goed gebruiken. Als je onderweg bent in de trein heb je echter niet altijd voldoende bereik. Check vóór vertrek bij je provider naar de mogelijkheden om te bellen in Rusland, Mongolië en China.

In de Russische hotels waar je onderweg verblijft is in de meeste gevallen een vaste telefoonverbinding op de kamer aanwezig, en vaak ook Wifi. In de trein ben je aangewezen op je mobiele telefoon, maar er is niet altijd verbinding, zeker niet buiten de steden. We raden je aan contact op te nemen met je mobiele provider en je te laten informeren over de mogelijkheid om te bellen in Rusland. In Moskou zijn eventueel voordelige simkaarten voor bellen en/of data te koop.

Veel Nederlandse providers hebben overeenkomsten voor mobiel bellen met Mongoolse maatschappijen. Neem contact op met je provider voor meer informatie. Echter, buiten Ulaanbaatar is er vrijwel geen netwerk en een satelliet telefoon is dan de enige oplossing. Wifi is op veel plekken in Ulaanbaatar beschikbaar, waaronder hotels en internetcafé’s.

De meeste Nederlandse providers hebben overeenkomsten gesloten voor mobiel bellen met China Telecom. De uitbreiding van het netwerk van China Telecom gaat razendsnel. Ook buiten de grote steden is de dekking tegenwoordig goed. Niet met alle abonnementen en telefoons kun je hier gebruik van maken. Wij raden aan hierover contact op te nemen met je provider. Op reis in China kun je gewoonlijk dus goed gebruik maken van je GSM, maar houd er rekening mee dat veel sociale media zoals WhatsApp, Gmail, Facebook, Instagram, Twitter en zelfs Dropbox door de overheid zijn geblokkeerd. Je kunt er alleen via een digitale omweg (inloggen op een server buiten China) gebruik van maken. Je kunt dit proberen door een VPN-app te downloaden voorafgaande aan je reis naar China. Wellicht is het een idee om voor je op reis gaat een gratis e-mailadres, zoals hotmail.com of yahoo.com aan te vragen. Zo kun je ook e-mails ophalen in China.

Vaak is het gemakkelijker om vanuit Rusland, Mongolië en China naar Nederland (of België) te bellen dan andersom. Om naar Nederland te bellen, toets je zonder onderbreking 0031 (voor België 0032), gevolgd door het netnummer zonder de eerste 0 en het betreffende abonneenummer.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer