Transsiberië Express

De beroemdste treinreis ter wereld

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
  • Beijing, Verboden Stad
  • De Transsiberië Express rijdt enkele uren langs de oevers van het Baikal Meer
  • De Basilius Kathedraal, met op de achtergrond het GUM-warenhuis

Eigenlijk is de reis van Moskou naar Beijing niet de Transsiberië Express. Er is maar één echte Transsiberië Express: de trein van Moskou naar Vladivostok in treinnummer 2, de bekende Rossiya-trein; 9288 kilometer lang tuft deze trein in de kleuren van de Russische vlag van Moskou naar Vladivostok. Lees verder...

De Transsiberië Express is de langste treinreis ter wereld, zeven dagen en nachten reis je door hetzelfde land. Welke route je ook kiest, elke reis is uniek. Langzaam trekt het landschap aan je voorbij, terwijl de trein zich voortbeweegt door de verschillende tijdzones in Rusland, Mongolië en China.

Toch lijkt de tijd aan boord stil te staan. Het ritme van de trein maakt zich van je meester en na een dag of twee onderweg ben je geheel onthaast. Of je nu in een grote stapel boeken duikt, met de medereizigers een vodka'tje gaat drinken in het restauratierijtuig of gewoon urenlang naar buiten naar het steeds veranderende landschap staart, je zult je absoluut niet vervelen.

Aan jou de keuze of je liever reist in een internationaal gezelschap per luxe privé-trein, de Tsarengoud Express, of een individueel treinarrangement volledig afgestemd op jouw wensen. Denk ook eens aan een onderbreking van de reis aan het Baikal-meer, het grootste zoetwatermeer ter wereld, in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië en nog vele andere mogelijkheden. Verleng je reis bij aankomst in China met een reis door dit immense land. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en onze reisexperts helpen je bij je keuze.

VNC Asia Travel
Onze reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele treinreis met de Transsiberië Express en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Zodat je de imponerende geschiedenis van dit land op je eigen manier ervaart. Wil je zelf je vakantie aan boord van deze legendarische Transsiberië Express samenstellen? Laat je inspireren door de diversiteit aan mogelijkheden of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor een onvergetelijke reis met de Transsiberië Express. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben de reis zelf gemaakt en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van je ideale treinreis met de Transsiberië Express!

De treinreis

Rusland
Je treinreis begint in de hoofdstad van het grootste land ter wereld, Moskou. Nadat je al het moois in de stad hebt kunnen bekijken, rolt de trein in de loop van de avond het Yaroslavsky-station uit, onderweg naar de andere kant van Rusland. Een reis van 7 dagen en 7 nachten, door 7 tijdzones. Onderweg passeert de trein steden als Perm, Ekaterinburg, Novosibirsk en Krasnoyarsk voordat hij aankomt in Irkutsk, bij het Baikalmeer. Vanaf Irkutsk gaat de reis naar Ulan Ude, waar de route zich splitst. Via Never en Khabarovsk naar Vladivostok of via Ulaanbaatar en Datong naar Beijing.

Verreweg de meeste reizigers kiezen voor het traject naar Beijing. Onderweg verlaten ze de trein voor een aantal dagen in Irkutsk om het Baikalmeer te bezoeken en in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar. Over het algemeen is het geen probleem om meerdere stops te maken, zolang deze vooraf maar gereserveerd zijn.

Mongolië
Een eindeloos leeg land dat veel reizigers tot de verbeelding spreekt. Nergens ter wereld is de bevolkingsdichtheid zo dun als in Mongolië. Zodra de trein het land binnenrijdt, word je betoverd door de enorme leegte. De glooiende heuvels veranderen langzaam in taiga's, in woestijn en weer in heuvels. Hier en daar zie je een eenzame gertent met wat paarden en een ruiter terwijl de trein langzaam de nacht inrijdt.

De volgende ochtend kom je aan in de hoofdstad Ulaanbaatar, ook wel Ulan Bator. Ulaanbaatar is een stad van extremen. Het is de koudste hoofdstad te wereld, want waar het 's zomers makkelijk 35 graden kan worden, komt de temperatuur in de winter geregeld onder de -40. Het is de stad waar oud en nieuw met elkaar mixen. Overal lopen Mongoliërs in traditionele kleding naast jongeren in spijkerbroeken en T-shirts. Gertenten staan midden in de stad zij aan zij met hoge flats en het vervoer is drukker dan in menige wereldstad.

Buiten de stad zie je echter direct weer de enorme leegte. Geen flatgebouwen, files en drukke restaurants. Hier begint het Mongolië van de Khans. Ulaanbaatar is de perfecte uitvalsbasis waarvandaan je de verschillende bezienswaardigheden in het land kunt bezoeken. Bezoek vooral de Gobi-woestijn. Dit is de grootste woestijn van Azië waar nog regelmatig dinosaurusskeletten gevonden worden. Een bezoek aan de zandduinen van Khongoryn Els en de gletsjer van Yolyn Am mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens je reis door de Gobi.

China
Na een reis van 7 dagen en 7 nachten komt de trein aan op zijn eindbestemming: Beijing. Zo rustig als het in de trein was, zo druk is het bij aankomst! De volledige trein ontwaakt en iedereen wil als eerste de trein uit. Op het station proef je direct de Chinese sfeer en zodra je de stad in duikt, begin je je langzaam te realiseren dat je zojuist per trein vanuit Europa naar China bent gereisd!

Hoewel voor de meeste reizigers Beijing de eindbestemming is, is het prima mogelijk om de reis vanuit hier te verlengen, verder door China. Onze reisexperts helpen je graag bij het maken van een keuze!

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Transsiberië Express
Anne VandeScheur Reisexpert

Een reis door drie totaal verschillende landen en drie totaal verschillende culturen. Een groot avontuur!

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Meet the locals
Impression
Employee
Homestay
Impression
Employee
Moedertjes van Rusland
Impression

Afbeeldingen (1/12)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.