Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Transsiberië Express

Er is maar één echte Transsiberië Express: de treinreis van Moskou naar Vladivostok, een reis van maar liefst 9288 kilometer lang. Onderweg kun je stops maken in Jekaterinenburg en de Siberische hoofdstad Irkutsk.

De Transsiberië Express is de langste treinreis ter wereld, zeven dagen en nachten reis je door hetzelfde land. Welke route je ook kiest, elke reis is uniek. Langzaam trekt het landschap aan je voorbij, terwijl de trein zich voortbeweegt door de verschillende tijdzones in Rusland, Mongolië en China.

Toch lijkt de tijd aan boord stil te staan. Het ritme van de trein maakt zich van je meester en na een dag of twee onderweg ben je geheel onthaast. Of je nu in een grote stapel boeken duikt, met de medereizigers een vodka'tje gaat drinken in het restauratierijtuig of gewoon urenlang naar buiten naar het steeds veranderende landschap staart, je zult je absoluut niet vervelen.

Aan jou de keuze of je liever reist in een internationaal gezelschap per luxe privé-trein, de Tsarengoud Express, of een individueel treinarrangement volledig afgestemd op jouw wensen. Denk ook eens aan een onderbreking van de reis aan het Baikal-meer, het grootste zoetwatermeer ter wereld, in Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië en nog vele andere mogelijkheden. Verleng je reis bij aankomst in China met een reis door dit immense land. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos en onze reisexperts helpen je bij je keuze.

VNC Asia Travel
Onze reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele treinreis met de Transsiberië Express en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Zodat je de imponerende geschiedenis van dit land op je eigen manier ervaart. Wil je zelf je vakantie aan boord van deze legendarische Transsiberië Express samenstellen? Laat je inspireren door de diversiteit aan mogelijkheden of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor een onvergetelijke reis met de Transsiberië Express. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben de reis zelf gemaakt en kunnen je optimaal adviseren bij de keuze van je ideale treinreis met de Transsiberië Express!

De treinreis

Rusland
Je treinreis begint in de hoofdstad van het grootste land ter wereld, Moskou. Nadat je al het moois in de stad hebt kunnen bekijken, rolt de trein in de loop van de avond het Yaroslavsky-station uit, onderweg naar de andere kant van Rusland. Een reis van 7 dagen en 7 nachten, door 7 tijdzones. Onderweg passeert de trein steden als Perm, Ekaterinburg, Novosibirsk en Krasnoyarsk voordat hij aankomt in Irkutsk, bij het Baikalmeer. Vanaf Irkutsk gaat de reis naar Ulan Ude, waar de route zich splitst. Via Never en Khabarovsk naar Vladivostok of via Ulaanbaatar en Datong naar Beijing.

Verreweg de meeste reizigers kiezen voor het traject naar Beijing. Onderweg verlaten ze de trein voor een aantal dagen in Irkutsk om het Baikalmeer te bezoeken en in de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar. Over het algemeen is het geen probleem om meerdere stops te maken, zolang deze vooraf maar gereserveerd zijn.

Mongolië
Een eindeloos leeg land dat veel reizigers tot de verbeelding spreekt. Nergens ter wereld is de bevolkingsdichtheid zo dun als in Mongolië. Zodra de trein het land binnenrijdt, word je betoverd door de enorme leegte. De glooiende heuvels veranderen langzaam in taiga's, in woestijn en weer in heuvels. Hier en daar zie je een eenzame gertent met wat paarden en een ruiter terwijl de trein langzaam de nacht inrijdt.

De volgende ochtend kom je aan in de hoofdstad Ulaanbaatar, ook wel Ulan Bator. Ulaanbaatar is een stad van extremen. Het is de koudste hoofdstad te wereld, want waar het 's zomers makkelijk 35 graden kan worden, komt de temperatuur in de winter geregeld onder de -40. Het is de stad waar oud en nieuw met elkaar mixen. Overal lopen Mongoliërs in traditionele kleding naast jongeren in spijkerbroeken en T-shirts. Gertenten staan midden in de stad zij aan zij met hoge flats en het vervoer is drukker dan in menige wereldstad.

Buiten de stad zie je echter direct weer de enorme leegte. Geen flatgebouwen, files en drukke restaurants. Hier begint het Mongolië van de Khans. Ulaanbaatar is de perfecte uitvalsbasis waarvandaan je de verschillende bezienswaardigheden in het land kunt bezoeken. Bezoek vooral de Gobi-woestijn. Dit is de grootste woestijn van Azië waar nog regelmatig dinosaurusskeletten gevonden worden. Een bezoek aan de zandduinen van Khongoryn Els en de gletsjer van Yolyn Am mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens je reis door de Gobi.

China
Na een reis van 7 dagen en 7 nachten komt de trein aan op zijn eindbestemming: Beijing. Zo rustig als het in de trein was, zo druk is het bij aankomst! De volledige trein ontwaakt en iedereen wil als eerste de trein uit. Op het station proef je direct de Chinese sfeer en zodra je de stad in duikt, begin je je langzaam te realiseren dat je zojuist per trein vanuit Europa naar China bent gereisd!

Hoewel voor de meeste reizigers Beijing de eindbestemming is, is het prima mogelijk om de reis vanuit hier te verlengen, verder door China. Onze reisexperts helpen je graag bij het maken van een keuze!

Onze voorbeeldreizen in Transsiberië Express

We hebben 4 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct boeken of liever maatwerk?

Claudia Tanamal

Reisexpert

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
 • VNC review
  Review van 06-06-2019
  "De reis was fantastisch goed georganiseerd. Enig puntje van feedback zou mogelijk kunnen zijn dat het bed in de trein niet heel comfortabel is en dat de nachten vaak luidruchtig zijn, wanneer de trein stopt op een rangeerterrein. Wat mij betreft was het geen groot probleem, het hoort bij de charme van de reis. Wel was ik er een beetje door overvallen. De overgang van Tsarengoud trein naar Chinese trein, was groot. Ook dit hoort bij de charme van de reis. Toch had wellicht de reisorganisatie een schoonmaakploeg kunnen in huren die de Chinese trein een sopje geeft. Het was gelukkig maar voor 16u,trein was erg vies en personeel ook totaal niet vriendelijk. De Duitse reisleider was overigens heel alert en deed al het mogelijke om het iedereen naar zijn zin te maken. Dit werd enorm gewaardeerd. "
 • VNC review
  Review van 09-10-2018
  "de informatie vooraf was ruim voldoende en dit is tijdens ook zo gebleken"
 • VNC review
  Review van 10-06-2016
  "Nvt, geen gebruik van gemaakt"
Dorpje aan de oevers van de Angara rivier
De indrukwekkende toegang tot het Rode Plein in Moskou
Sinds 1990 wonen er weer tientallen monniken in het Erdene Zuu klooster
Meedoen aan de paardenraces kunnen alleen de allerjongsten
De Chinese muur
Datsja aan de oevers van het Baikal Meer, Rusland

Dingen

die je gedaan moet hebben

06 Sep 2019 - Transsiberië Express

Bucketlist van onze reisexperts

Waar willen onze reisexperts nog naar toe? Dat gaan we je ve... Lees verder

01 Jul 2020 - Zuid-Korea

9 redenen waarom je naar Zuid-Korea moet reizen

Ingesloten op een schiereiland onder Noord-Korea tussen de w... Lees verder

23 Jun 2020 - Japan

De 15 leukste fotospots in Japan

Ook zo gek op reizen EN fotograferen? Nou ik wel! En Japan i... Lees verder

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken.

En is er ineens code oranje op je bestemming? Dan mag je binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren. Fijne gedachte, toch?

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer