Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Tibet

Klimaat Tibet

Terug

In de zomer zijn de dagen in Tibet aangenaam warm, soms stijgt de temperatuur uit tot boven de 30°C. Om dan in de nachten tot vlak boven het vriespunt te dalen.

Er zijn dan ook grote verschillen tussen dag en nacht. Ook bij bewolkt weer of harde wind kan de temperatuur plotseling sterk dalen. Houdt u bij helder weer overdag rekening met de brandende zon? Door de ijle lucht is de zonnekracht nog sterker. De meeste regen valt in juli en augustus, terwijl de rest van het jaar erg droog is, met alleen maar af en toe een buitje. Droogte en harde wind zorgen in mei en juni voor stofstormen. Dat is lastig, maar ze duren meestal nooit lang. De wintermaanden zijn ijzig koud, waardoor alleen de steden op het Tibetaanse hoog-plateau te bezoeken zijn. De meeste bergpassen zijn in de winter afgesloten door sneeuwval.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.