Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

Natuur

Terug

Houd je van landschap en natuur? Dan heb je in China ruim keus! Je kunt varen tussen grillige karstbergen, wandelen en fietsen tussen de rijstterrassen, per trein door de woestijn, per cruise over de Yangtze-rivier, per lift omhoog in het Zhangjiajie Nationaal Park en nog veel meer.

In onze rondreizen door China komen natuur en landschap altijd wel aan bod. Reis je in de zuidelijk helft van China, dan vind je overal terrassen met rijst en andere gewassen. Soms vlak en ideaal om per fiets te verkennen, zoals tussen de karstbergen rond Guilin en Yangshuo. Maar vaak ook in de uitgestrekte en afgelegen berggebieden van bijvoorbeeld Yunnan in Zuidwest-China, die je wandelend en per auto met chauffeur kunt ontdekken. In het midden van China vind je enkele schilderachtige natuurparken met grillige bergen, waar je gemakkelijk een paar dagen kunt doorbrengen om te wandelen. De bekendste zijn Zhangjiajie en Huangshan. Je vindt hier ook de Yangtze-rivier met zijn diepe kloven, heel spectaculair en alleen per cruiseschip te bewonderen.

Al deze gebieden zijn ook populair bij Chinese toeristen, dus wees erop voorbereid dat het er nooit héél rustig is! Het is interessant om te zien hoe natuur en landschap voor de Chinezen óók altijd een beetje cultuur zijn. Zo zijn bepaalde landschappen populair omdat ze inspiratiebron waren voor beroemde Chinese schilders en dichters. Grillige rotsformaties zijn populair omdat ze een naam hebben en ergens op lijken, zoals een olifant of een aap. Iedereen wil ermee op de foto. Dit geldt ook voor andere bijzondere natuurfenomenen, zoals de gekleurde bergen van Danxia bij Zhangye. En zoals wij kunnen wegzwijmelen bij een prachtige zonsondergang, zo is in China (net als in de rest van Azië) de zonsopkomst bovenop een bergtop juist het toppunt van schoonheid.

Ben je op zoek naar echt ruige en ongecultiveerde natuur, dan moet je op reis naar de uithoeken van China. Per trein kun je de onherbergzame woestijn van de autonome regio Xinjiang doorkruisen. In dit verre westen van China kun je bij Kuqa naar de spectaculaire Tianshan-kloof, en vanuit Kashgar naar het schilderachtige Kalakuli-meer. In het verre noordoosten kun je, bij de grens met Noord-Korea, Changbai Mountain beklimmen. Op de grens tussen de provincie Sichuan en Tibet vind je enkele bijzondere alpine natuurgebieden die je per auto met chauffeur kunt bereiken. En tenslotte is er natuurlijk het extreem ruige natuurschoon van de autonome regio Tibet.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.