Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

China

Het Rijk van het Midden

Terug

Als je gaat reizen naar China kom je terecht in één van de grootste landen ter wereld. Van oost naar west bedraagt de afstand ± 4.500 km en van noord naar zuid ± 2.500 km. Het landschap is dan ook zeer gevarieerd; in China vind je alles, van hoge bergen en kale woestijnen tot vruchtbare rivierdelta's en uitgestrekte graslanden.

China heeft een aantal van de langste rivieren ter wereld. Een van de bekendste is de Gele Rivier (Huanghe). De naam dankt deze rivier aan de gele kleur veroorzaakt door het meegevoerde slib. Deze rivier met een lengte van ± 5500 km stroomt vanuit Tibet via het noorden van China naar de Gele Zee. Een andere machtige rivier is de Yangtze, met 6.300 km is deze de langste rivier in China, en de derde rivier qua lengte ter wereld. De Yangtze-rivier kreeg een reusachtige stuwdam, de Drieklovendam, maar nog steeds is het mogelijk om de Yangtze-rivier te bevaren, bijvoorbeeld vanaf Chongqing naar Wuhan. De Parelrivier (Zhu Jiang) in het zuiden van China is de laatste rivier die we hier nomen. Deze rivier met een lengte van 2100 km mondt uit in de Zuid-Chinese Zee. 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor je rondreis door China. Hierbij een korte samenvatting per regio.

Zuidoosten Een van de bekendste en indrukwekkende landschappen is het grillige karstgebergte rondom Guilin. Het bijzondere aan deze landschapsvorm is het gebergte dat als uit het niets oprijst uit de omringende rijstvelden.De rijstschuur van China vind je in het zuiden en zuidoosten. In dit gedeelte van China tref je dan ook karakteristieke rijstvelden aan, maar ook industrie en handel. Belangrijkste bestemmingen zijn Guangzhou, Hongkong en Guilin.

Zuidwesten Omvat de provincies Yunnan en Guizhou. Veel variatie in reliëf (veelal uitlopers van de Himalaya), hoogvlakten en rivierdalen. Mild klimaat. Veel verschillende minderheden. Bestemmingen o.a. Kunming, Lijiang en Guiyang.

Centraal China Omvat de middenloop van de Yangtze-rivier en het Sichuan-bekken. April-juni regentijd. Hete zomers. Sichuan is de graanschuur van China. Belangrijkste bestemmingen zijn steden langs de Yangtze, zoals Wuhan en Chongqing en in Sichuan de hoofdstad Chengdu.

Oosten Benedenloop Yangtze-gebied rond Shanghai, het dichtstbevolkte, meest ontwikkelde deel van China. Veel oude waterwegen. Milde winters, zomers vochtig en warm. Belangrijkste centra zijn Shanghai, Hangzhou, Suzhou en Nanjing.

Noorden Midden- en benedenloop Gele Rivier (Huanghe) en de steppen van Mongolië. In de winter koud, 's zomers heet. Het lössplateau van Shanxi is de bakermat van de Chinese beschaving. Vooral tarwe wordt er verbouwd. In Mongolië veeteelt. Belangrijkste steden zijn Xi'an, Hohhot, Datong en Beijing.

Noordoosten Het noordoosten(dongbei) wordt ook wel als Manchurije aangeduid. De winters zijn er lang en koud. Het is vooral een industriegebied. De belangrijkste steden zijn Shenyang, Dalian en Harbin.

Noordwesten Het noordwesten is het gebied van de Zijderoute. Het is dunbevolkt en men leeft er van de veeteelt en de landbouw in oasegebieden. De cultuur is er Turks-islamitisch. De belangrijkste bestemmingen zijn Dunhuang, Turpan, Urumqi en Kashi.

Tibet Het Tibetaanse plateau is grotendeels boven de 3000 meter hoogte. Dunbevolkt. Bergen maken het moeilijk toegankelijk. Koude winters en koele zomers. Tibetaanse cultuur met grote rol voor de lamaboeddhistische religie. Belangrijkste bestemmingen zijn Lhasa, Gyangze, Xigaze, Xining en Xiahe.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe