Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Oezbekistan

Een rondreis Oezbekistan brengt je naar een land in Centraal-Azië dat bezig is zijn culturele identiteit te herontdekken. Het is immers nog maar kort geleden dat Oezbekistan zich uit de Sovjet-omhelzing heeft losgemaakt.

Welkom in Oezbekistan, het hart van de Zijderoute! In Oezbekistan komt het culturele erfgoed van de islam tot leven. Tijdens je rondreis Oezbekistan bezoek je Khiva, Buchara en Samarkand, belangrijke steden langs de oude Zijderoute, waar eeuwenlang via karavaanroutes handel is gedreven tussen oosterse en westerse beschavingen. Je komt ogen en oren tekort, de oosterse architectuur, sprookjesachtige mozaïeken en kleurrijke bazaars zullen je zintuigen volop prikkelen. In de woestijn heb je, tijdens je rondreis Oezbekistan, alle tijd om te genieten van woestijnplanten, steppegras, bomen en hier en daar een oase.

Een combinatiereis met het buurland Kirgizië is mogelijk, onze reisexperts verzorgen dit graag voor je.

Onze Oezbekistan-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele reis naar Oezbekistan en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Heb je interesse in een internationale groepsreis Oezbekistan? Ook dit kunnen de reisexperts van VNC Asia Travel voor je regelen.

VNC Asia Travel
Wil je zelf je reis naar Oezbekistan samenstellen? Laat je inspireren door een van onze bestaande Oezbekistan reizen of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor een rondreis Oezbekistan. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Oezbekistan bezocht en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien zodat je optimaal geniet van je reis naar Oezbekistan!

Beste reistijd en klimaat
Het landklimaat is bepalend voor het weer in Oezbekistan. De zomers zijn heet en droog. Door de alom aanwezige woestijnen is de luchtvochtigheid laag. Hierdoor zijn de hoge temperaturen nog redelijk goed te verdragen. In de wintermaanden zakt de temperatuur tot (ver) onder het vriespunt. Regen is in sommige delen een bijna onbekend fenomeen. De regen die valt, valt vooral in de bergen en in de oostelijke Fergana-vallei.

Onze voorbeeldreizen in Oezbekistan

We hebben 4 voorbeeldreizen voor je. Liever zélf je reis samenstellen? Dat kan natuurlijk ook. Al onze reizen zijn op maat te maken.

Onze reizen

Direct boeken of liever maatwerk?

Liever een reis op maat?

Dat kan! De voorbeeldreizen hierboven heten niet voor niets zo. Het zijn - je raadt het al - maar voorbeelden. Al onze reizen zijn dus helemaal op maat te maken.

Mijn wensen doorgeven
  • VNC review
    Review van 01-05-2017
    "o.k Wij zijn zeer tevreden."
  • VNC review
    Review van 11-08-2016
    "Reis was zeer efficient georganiseerd waarbij in twee weken tijd enorm veel is gezien van het land. Veel excursies onder leiding van een uitstekende gids."
Ontmoeting op straat in Khiva
Shah-I-Zinda, Samarkand
Een gezellig cafe aan het Lab-i Hauz meertje in Bukhara, Oezbekistan
De natuur van Oezbekistan
Een yurt in de woestijn van Oezbekistan
Bukhara
Oezbekistan, heel veel blauw keramiek

Dingen

die je gedaan moet hebben

01 Jul 2020 - Zuid-Korea

9 redenen waarom je naar Zuid-Korea moet reizen

Ingesloten op een schiereiland onder Noord-Korea tussen de w... Lees verder

23 Jun 2020 - Japan

De 15 leukste fotospots in Japan

Ook zo gek op reizen EN fotograferen? Nou ik wel! En Japan i... Lees verder

08 Jun 2020 - Bhutan

10x redenen om naar Bhutan te reizen

Toen ik mijn familie en vrienden vertelde dat ik zou reizen... Lees verder

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken.

En is er ineens code oranje op je bestemming? Dan mag je binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren. Fijne gedachte, toch?

Bestel onze brochure

Thuis op je gemak door onze bestemmingen bladeren.

Die wil ik

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer