Oezbekistan reizen

Cultureel erfgoed van de islam

Scroll naar beneden om meer te ontdekken
play_arrow
  • De prachtige natuur van Oezbekistan
  • Itchan Kala, Khiva
  • Namiddagrust op het plein van de de Kolon Moskee, Bukhara

Onze Oezbekistan reizen brengen je naar een land in Centraal-Azië dat bezig is zijn culturele identiteit te herontdekken. Het is immers nog maar kort geleden dat Oezbekistan zich uit de Sovjet-omhelzing heeft losgemaakt. Lees verder...

Welkom in Oezbekistan, het hart van de Zijderoute! In Oezbekistan komt het culturele erfgoed van de islam tot leven. Tijdens je rondreis Oezbekistan bezoek je Khiva, Buchara en Samarkand, belangrijke steden langs de oude Zijderoute, waar eeuwenlang via karavaanroutes handel is gedreven tussen oosterse en westerse beschavingen. Je komt ogen en oren tekort, de oosterse architectuur, sprookjesachtige mozaïeken en kleurrijke bazaars zullen je zintuigen volop prikkelen. In de woestijn heb je, tijdens je rondreis Oezbekistan, alle tijd om te genieten van woestijnplanten, steppegras, bomen en hier en daar een oase.

Een combinatiereis met het buurland Kirgizië is mogelijk, onze reisexperts verzorgen dit graag voor je.

Onze Oezbekistan-reisexperts helpen je graag bij het samenstellen van je individuele reis naar Oezbekistan en maken gebruik van ons grote aanbod aan mogelijkheden. Heb je interesse in een internationale groepsreis Oezbekistan? Ook dit kunnen de reisexperts van VNC Asia Travel voor je regelen.

VNC Asia Travel
Wil je zelf je reis naar Oezbekistan samenstellen? Laat je inspireren door een van onze bestaande Oezbekistan reizen of leg je wensen aan ons voor. VNC Asia Travel is namelijk dé specialist voor een rondreis Oezbekistan. VNC Asia Travel heeft al meer dan 40 jaar ervaring in het verzorgen van veelzijdige kwaliteitsreizen in Azië, geheel op maat. Onze reisexperts maken graag een reisvoorstel voor je. Zij hebben Oezbekistan bezocht en kunnen je van alle benodigde informatie voorzien zodat je optimaal geniet van je reis naar Oezbekistan!

Beste reistijd en klimaat
Het landklimaat is bepalend voor het weer in Oezbekistan. De zomers zijn heet en droog. Door de alom aanwezige woestijnen is de luchtvochtigheid laag. Hierdoor zijn de hoge temperaturen nog redelijk goed te verdragen. In de wintermaanden zakt de temperatuur tot (ver) onder het vriespunt. Regen is in sommige delen een bijna onbekend fenomeen. De regen die valt, valt vooral in de bergen en in de oostelijke Fergana-vallei.

Inklappen

Alles is mogelijk

Onze specialisten kennen je favoriete land op hun duimpje en helpen je graag met het samenstellen en boeken van je reis.

Reisexpert Oezbekistan
Daphne van Cauter Reisexpert

Een land met een prachtige moslimcultuur, heerlijk eten en gastvrije en vriendelijke mensen. Oezbekistan is mooi te combineren met Kirgiziӫ omdat dit laatste land weer geen cultuur heeft, maar een prachtige natuur.

DINGEN DIE JE GEDAAN MOET HEBBEN

Een kleine selectie van tips en bezienswaardigheden van onze medewerkers en reisleiders.

Employee
Logeren in een boutique Hotel
Impression
Employee
Logeren in een koranschool
Impression
Employee
Trek er zelf op uit!
Impression

Afbeeldingen (1/10)

Informatiedagen

Wil je kennismaken met VNC Asia Travel of met een van onze bijzondere bestemmingen? Je bent van harte welkom op ons kantoor in Arnhem om de presentaties bij te wonen. Daarnaast worden er op verschillende plaatsen in het land informatiedagen gehouden. Het bijwonen van de presentaties is helemaal gratis en de koffie staat klaar. Wél verzoeken wij je om je vooraf in te schrijven.

Bekijk informatiedagen

Reisbrochure VNC

Vraag onze gratis brochure aan

Tjokvol reisinspiratie, gewoon op je deurmat.