Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noord-Korea

Reisdocumenten

Terug

Het is niet mogelijk om op de bonnefooi naar Noord-Korea te reizen en ter plaatse van alles te regelen. Een visum voor Noord-Korea is verplicht. en je dient een volledig verzorgd arrangement, met hotels, maaltijden, excursies en vervoer, te boeken.

Je krijgt dan gids(en) en een chauffeur mee. De boeking wordt ondergebracht bij het Noord-Koreaanse staats-reisbureau. Er zijn zeer weinig Noord-Koreaanse ambassades in de wereld, Parijs en Berlijn zijn de dichtstbijzijnde. Dat maakt het in de praktijk lastig om een visum te krijgen. Bij boeking zullen wij daarom de nodige voorbereidingen treffen zodat je visum geautoriseerd is en dit door de Noord-Koreaanse ambassade in Beijing wordt afgegeven. Omdat je altijd via Beijing naar Pyongyang reist, zorgen wij ervoor dat je visum voor Noord-Korea in Beijing aan je wordt overhandigd in je hotel, door een lokale vertegenwoordiger van de Noord-Koreaanse staatsreisorganisatie aldaar.

Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden na terugkeer geldig zijn. Voor al onze reizen geldt dat kosten voor de visa niet zijn inbegrepen. Iedere reiziger is er zelf verantwoordelijk voor om de juiste grensdocumenten bij zich te dragen.  

Let op! Je verblijft zowel vóór als na je reis naar Noord-Korea in China (Beijing). Daarom is het belangrijk vóór vertrek uit Nederland een zgn. 'double entry' visum voor China aan te vragen. Je kunt dit ter plaatse niet meer regelen! En met alleen een 'single entry' visum voor China kom je na terugkeer uit Noord-Korea China niet meer in, wat veel problemen aan de grens kan veroorzaken.

In China en Noord-Korea moet iedereen zich altijd en overal kunnen legitimeren. Draag daarom altijd je paspoort met geldig visum bij je. In veel gevallen zal je gids in Noord-Korea je paspoort bij zich houden om te voorkomen dat je het verliest. De gids heeft je paspoort ook veelvuldig nodig om te laten zien bij checkpoints onderweg en bij incheck in de hotels.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe