Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noord-Korea

Natuur

Terug

Bij een reis naar Noord-Korea denk je niet als eerste aan de mooie natuur, maar die is er wel degelijk. Wij brengen je er graag naartoe.

Een flink deel van Noord-Korea bestaat uit heuvels en grillige bergketens met dichte bossen en snelstromende beken en rivieren. Dit geldt vooral voor het centrale deel en de oostkust, die behoorlijk ruig en rotsachtig is, met slechts hier en daar een vlakker gedeelte. Aan de westkant van het schiereiland is het gemiddeld vlakker. Hier is het dichter bevolkt en vind je de meeste landbouw. 

In de langere tours van VNC Asia Travel zie je onderweg volop natuur. Zo rijd je vanuit Pyongyang in enkele uren naar Mt. Myohyang, een bosrijk berggebied waar je een wandeling kunt maken langs enkele prachtige oude tempels, vooral mooi in voorjaar en herfst. Richting het zuiden vind je de ruige pieken van Mount Kuwol en verderop bij Haeju het Sokdamgugok natuurpark. Steek je het schiereiland over naar het oosten dan kom je bij het bijzondere Mt. Okryon en bij het zuidelijker gelegen prachtig Kumgangsan. En tenslotte is er natuurlijk de legendarische Mt. Paekdu, een ruim 2700 m hoge stratovulkaan met kratermeer op de grens met China, prachtig maar zeer moeilijk bereikbaar.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer