Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noord-Korea

Hoofdstad Noord-Korea

Terug

De Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang is de grootste en belangrijkste stad van het land en heeft een lange historie van zo’n 2000 jaar. Doordat de stad in de loop der jaren meerdere keren is verwoest tijdens achtereenvolgende oorlogen is het hedendaagse Pyongyang vooral in de laatste 60 jaar opnieuw opgebouwd. 

Pyongyang is gebouwd in de stijl van de oude Sovjet-Unie met veel markante gebouwen, flatgebouwen en brede wegen met veel groen. Dwars door de stad stroomt de Taedong-rivier. De stad is vrijwel altijd de uitvalsbasis voor je reis door Noord Korea. Dit omdat het nagenoeg de enige stad is die voor internationaal verkeer (per lucht of spoor) toegankelijk is. In de hoofdstad is enorm veel te zien en te beleven waardoor deze sowieso niet mag ontbreken op je reis.

Midden in de stad is het Kim Il Sung-plein met direct hierachter het studiehuis van het volk waar meer dan 30 miljoen boeken liggen, zelfs enkele Nederlandstalige! Vanaf het balkon van dit studiehuis heb je een prachtig uitzicht over de stad en kijk je recht op de Juche-toren; een 170 meter hoge toren met bovenop een altijd brandende (nep)vlam. Verder vind je in het centrum ook het grote stadspark (Moran Hill), de standbeelden van de grote leiders op de Mansudae-heuvel en een pretpark.

Verderop in de stad zie je al van verre de hoogste piramide ter wereld, momenteel in aanbouw, al is het nog onbekend wanneer de verbouwing voltooid zal zijn. Verder is er het oorlogsmuseum, het 1-mei stadion (grootste stadion ter wereld) en het kinderpaleis. Net buiten de stad is een klein museum gebouwd op de plek waar Kim Il-Sung geboren is.

Tijdens een bezoek aan de hoofdstad kom je ook in contact met de lokale bevolking, vaak meer dan elders in het land. Zo zijn er warenhuizen die je kunt bezoeken, is er een lokale bierbrouwerij (met proeverij) en je maakt met je gids een ritje met de metro.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer