Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noord-Korea

Gezondheid

Terug

Neem ruim vóór je reis naar Noord-Korea contact op met je huisarts, Thuisvaccinatie.nl of GGD voor een advies over vaccinaties en andere gezondheidsrisico's.

Zij kunnen je adviseren welke vaccinaties aanbevolen worden. Ook geven zij advies over malaria en andere gezondheidsrisico’s in Noord-Korea. Neem je vaccinatieboekje wel mee op reis voor het geval je ziek wordt of moet worden opgenomen in een ziekenhuis. Mocht je medicijnen gebruiken, dan is het verstandig om hiervan ruim genoeg uit Nederland mee te nemen. Neem dan ook een internationaal certificaat van je apotheker mee, waar je medicijnen op vermeld staan.

Zorg dat je goed verzekerd op reis gaat. Je ziektekostenverzekering biedt slechts een dekking tot een bepaald vast bedrag of tot maximaal 2 à 3 maal het bedrag dat in Nederland gebruikelijk is voor een bepaalde medische ingreep.  Vergeet niet de verzekeringspolis van je reis- en annuleringsverzekering en het noodnummer van de maatschappij mee te nemen.

Als je je niet lekker voelt meld je dan bij de gids. Deze weet waar je het beste terecht kunt.

Bij de voedselbereiding in Noord-Korea wordt niet altijd schoon water gebruikt. Kraanwater, opgewarmde thee, ongekookte groente zoals salades en ongeschild fruit kun je beter niet consumeren. Mocht je last krijgen van je maag, dan raden we imodium, norit en/of zoutoplossingen (ORS) aan.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer