Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noord-Korea

Geldzaken

Terug

De lokale munteenheid is de Noord-Koreaanse Won (KPW). Maar ter plaatse kan (cash) worden betaald met euro’s, US dollars of Chinese renminbi.

In praktijk kun je geen lokaal geld in handen krijgen en je mag er officieel ook niet mee betalen. Je wordt aangeraden om alles in euro’s, US dollars of Chinese renminbi te betalen. Er is niet altijd voldoende wisselgeld voorradig, dus het is raadzaam om met muntgeld of briefjes van €5,- of €10,- te betalen. Je kunt in Noord-Korea niet pinnen en credit cards zijn bijna nergens te gebruiken.

Voor een week in Noord-Korea ben je ongeveer €100,- kwijt. Dit is eventueel voor bloemen (voor Kim), souvenirs en af en toe een drankje. Voor fooien voor je gidsen en chauffeur ben je ongeveer €50,- per persoon per week kwijt. In hotels en restaurants wordt er een vast bedrag voor service bij de rekening opgeteld en wordt verder geen fooi verwacht.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer