Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noord-Korea

Cultuur

Terug

Noord-Korea is een gesloten land. Invloeden van buitenaf worden maar mondjesmaat toegelaten.

Ook omliggende landen als China, Japan & Zuid-Korea hebben hier beperkte invloed gehad in de afgelopen 70 jaar. Hierdoor hebben de Noord-Koreanen hun eigen cultuur ontwikkeld die momenteel voornamelijk gevormd wordt door de Juche-ideologie, een extreme vorm van zelfvoorzienendheid, en een onvoorwaardelijk vertrouwen in de Kim-dynastie. Met name buiten Pyongyang zijn de Noord-Koreanen niet gewend om westerlingen te zien, al zul je overal waar je komt toch een vriendelijke groet krijgen van nieuwsgierige voorbijgangers.

Dat het vertrouwen in de grote leiders oneindig groot is merk je iedere dag. Veel scholen, fabrieken of musea hebben een link met de grote leiders en vrijwel iedere nationale feestdag heeft ermee te maken. Er wordt altijd met enorm veel respect over de leiders gesproken. Filmpjes van LuckyTV zoals wij in Nederland kennen over Willem-Alexander, zijn hier dus absoluut uit den boze. Kranten met foto’s van de president mogen bijvoorbeeld niet worden gevouwen en wanneer je een foto van een standbeeld van de grote roergangers maakt, moeten deze volledig in beeld zijn, en niet slechts het hoofd.

Noord-Korea is een socialistisch land en dat valt vooral op buiten de steden. Enorme boerderijen waar men samen werkt om de oogst van het land te krijgen. Sociale bijeenkomsten zoals dansvoorstellingen en het zingen van liederen over hun grote leiders zijn er aan de orde van de dag. Als je geluk hebt kun je tijdens je verblijf in Noord-Korea een voorstelling bijwonen van een Mass Performance in het 1-Mei Stadion in Pyongyang, een bijzondere belevenis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer