Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noord-Korea

Mysterieus en intrigerend

Terug

Is Noord-Korea een openluchtmuseum van de eindfase van het socialisme en de Koude Oorlog? Een mengeling van stalinisme en confucianisme? Intrigerend is een vakantie naar Noord-Korea in ieder geval. De nadruk van onze reizen naar Noord-Korea ligt vooral op het hedendaagse Korea, maar ook de oude cultuur komt aan bod.

Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea, ligt tussen China, Rusland en Zuid-Korea, tussen de Gele Zee en de Japanse Zee. Na de Korea Oorlog (1950-53) is het schiereiland Korea in Noord en Zuid verdeeld en formeel zijn de twee nog met elkaar in oorlog. Terwijl het zuiden zich heeft ontwikkeld tot een kapitalistisch groeiland, bleef het noorden een communistisch land, dat sinds de jaren tachtig steeds meer stagneerde. Noord-Korea wordt geleid door Kim Jong Un.

Een reis door Noord-Korea is een onvergetelijke ervaring omdat er maar weinig landen ter wereld zijn zoals Noord-Korea. De geschiedenis, de verhalen en de attracties maken het tot een surrealistische belevenis die je voor geen goud wilt missen. Bezoek bijvoorbeeld een van de grootste bibliotheken ter wereld in Pyongyang, bezoek de blauwe barakken in Panmunjom op de grens met Zuid-Korea of reis verder naar het Oosten waar de prachtige natuur je versteld zal doen staan.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer