Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noord-Korea

Mysterieus en intrigerend

Terug

Is Noord-Korea een openluchtmuseum van de eindfase van het socialisme en de Koude Oorlog? Een mengeling van stalinisme en confucianisme? Intrigerend is een vakantie Noord-Korea in ieder geval. De nadruk van onze reizen naar Noord-Korea ligt vooral op het hedendaagse Korea, maar ook de oude cultuur komt aan bod.

Noord-Korea, officieel de Democratische Volksrepubliek Korea, ligt tussen China, Rusland en Zuid-Korea, tussen de Gele Zee en de Japanse Zee. Na de Korea Oorlog (1950-53) is het schiereiland Korea in Noord en Zuid verdeeld en formeel zijn de twee nog met elkaar in oorlog. Terwijl het zuiden zich heeft ontwikkeld tot een kapitalistisch groeiland, bleef het noorden een communistisch land, dat sinds de jaren tachtig steeds meer stagneerde. Noord-Korea wordt geleid door Kim Jong Un. Het klimaat in Noord-Korea kent een duidelijke zomer- en winterperiode. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe