Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Myanmar

Natuur

Terug

Het landschap van Myanmar heeft een enorme diversiteit: ruige bergen, dicht tropisch regenwoud, lange witte stranden en honderden onontdekte koraaleilanden.

Er zijn in Myanmar in totaal 40 Nationale Parken. Denk aan vogelreservaten, beschermde gebieden en reservaten voor beschermde dieren. De belangrijkste rivier van het land is de Ayeyarwady. 

Inle Meer
Het mooie Inle-meer is ongeveer 32 km lang en 6 km breed. Het ligt op ongeveer 900 meter boven de zeespiegel en is geheel door bergen omsloten. Rond het Inle meer woont de Intha minderheid, vaak in dorpen met op palen gebouwde huizen. Intha betekent 'zonen van het meer', zij staan bekend als hard werkende mensen. Ze leven van de opbrengst van het meer: visvangst en de groenten van de drijvende tuinen. De Intha's hebben een speciale manier van roeien, ze staan achter op de boot en bewegen de roeispaan met één been zodat ze beide armen vrij hebben voor de visvangst, het bewerken van de tuinen en bovendien hebben ze zo beter uitzicht over het meer dat dicht begroeid is met waterplanten.  

Het bergachtige noorden
Het Noorden van Myanmar wordt gedomineerd door uitlopers van de Himalaya. Een ideaal gebied voor wandelaars die de onontdekte bossen, wildreservaten en met sneeuw bedekte bergen willen verkennen.

Stranden
Myanmar heeft een lange kustlijn met een aantal prachtige stranden. Het Ngapali strand is 3 km lang en geldt als één van de moiste stranden van Myanmar. Het is een prachtig wit strand, omzoomd met palbomen en het water is er helder en rustig. De zee is kobaltblauw, zonder gevaarlijke zeedieren en schoon. In de baai kan men goed snorkelen. In tegenstelling tot vele bekende stranden in Azië, is het nog vrij van luidruchtige bars en venters die zich opdringen om dingen te kopen.

Een ander moois strand vind je bij het plaatsje Ngwe Saung. Gelegen in de vruchtbare Irrawaddy delta biedt het een prachtig groen achterland waar bijvoorbeeld een groot deel van de rijstteelt van het land plaatsvindt. De grootste attractie is echter het witte poederachtige zandstrand dat zich uitstrekt over zo’n 15 km kustlijn uit en weergaloze uitzichten biedt over de Baai van Bengalen. De golven van het helderblauwe water kabbelen er rustig over het strand, de palmbomen wuiven er zachtjes in de wind. Kortom, het is er werkelijk nog ongerept.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer