Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Myanmar

Lokale keuken

Terug

De mensen uit Myanmar zijn snelle eters en nuttigen diverse kleine hapjes per dag. De eigen keuken is niet direct wereldberoemd, maar zeker niet slecht.

Rijst is het basisvoedsel. Hier worden grote hoeveelheden milde kerriegerechten aan toegevoegd. Bij deze gerechten wordt altijd een paar bijgerechten geserveerd, alsmede een soort linzensoep. Bijna alles is op smaak gebracht met ngapi, dat uit gedroogde en gefermenteerde vis of garnalenpastei bestaat. Een zeer populair gerecht is khaoswe, stukjes kip in een gekruide saus die met kokosnotenmelk is aangelengd, of mohinga, een curry vissoep met rijstnoedels.

Snacks zijn enorm populair en worden dan ook veel op straat verkocht. Je moet hierbij dan denken aan samosa’s (een Indiaas deegpakketje met veelal een groentevulling en lichtelijk pittig gekruid), broodje bapao, pannenkoekjes, noedels met groenten, etc.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer