Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Myanmar

Beste reistijd

Terug

De beste reistijd voor een reis naar Myanmar is van november tot februari, omdat de minste regen valt in deze periode en de temperatuur niet te hoog is.

Net als alle andere landen in het moessongebied van Azië is het jaar in Myanmar in drie seizoenen verdeeld. De regen begint eind mei en is het hevigst tussen juni en augustus, met vaak flinke buien in de namiddag en de vooravond. In de regentijd is de temperatuur gemiddeld tussen 22 en 30°C. In deze periode is het landschap wel het aantrekkelijkst; er groeien en bloeien namelijk veel bomen en bloemen. In oktober wordt het weer droog. Het daaropvolgende koele seizoen van november tot maart is de meest aangename tijd om Myanmar te bezoeken. De gemiddelde dagtemperatuur ligt dan tussen 20 en 30°C. In april en mei heeft Myanmar zijn ‘droge seizoen’. De temperaturen liggen dan tussen 25 en 40°C. Door de lage luchtvochtigheid is het echter wel uit te houden.

Voor een bezoek aan de bergen is maart tot en met mei echter een betere periode. Het land is wat betreft toerisme het minst druk in de maanden mei, juni en september. 

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer