Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Myanmar

Infrastructuur

Terug

Tijdens een reis door Myanmar zullen er dus flink wat kilometers afgelegd worden. Tijdens een rondreis Myanmar met VNC Asia Travel worden de lange afstanden afgelegd per binnenlandse vlucht. Kortere afstanden worden gedaan per privé auto met chauffeur. 

Taxi
Taxi’s zijn in de grotere steden in Myanmar volop te krijgen, maar in de kleinere steden in beperkte mate. Je kan een taxi gewoon op straat aanhouden, maar onderhandel wel over de prijs voordat je instapt. De meter, indien aanwezig, wordt meestal niet gebruikt en het is zaak om de prijs dus van tevoren vast te leggen. Fooien worden niet verwacht. Zorg er wel voor dat je kleine biljetten bij je hebt, want de taxichauffeurs hebben bijna nooit wisselgeld.

Pick-ups
In de meeste steden worden ook (vaak Japanse) pick-ups gebruikt als bus. Je zit hierin op kleine houten banken en ook hiervoor geldt: vol is nooit vol. Probeer ook hier van tevoren de prijs vast te stellen. Tijdens de rit wordt het geld door het hulpje van de chauffeur opgehaald.

Motorriksja's
Een motorriksja is iets goedkoper dan een taxi en ook op straat aan te houden.

Fietsriksja's
De fietsriksja is een rustige manier van vervoer, mits je van tevoren een prijs afspreekt. Passagiers zitten rug tegen rug.

Tonga's
Een tonga is een paardenkar, soms een rijtuigje. Vooral rond Bagan en in Mandalay rijden er veel en je kan ze per rit, per uur of per dag huren. Ook hier dien je van tevoren een prijs overeen te komen. 

Fietsen
Met uitzondering van fietstaxi’s, is het fietsen in Yangon door de overheid verboden. Wel kun je fietsen huren in bijvoorbeeld Mandalay en Bagan om zo de stad en omgeving te verkennen. De prijs voor het huren van een fiets varieert van plaats tot plaats. Controleer voordat je vertrekt de fiets zorgvuldig de op aanwezigheid en werking van de remmen, de spanning van de banden en de verdere staat van de fiets. Gebreken die je niet van tevoren meldt kunnen je worden aangerekend.

Boten
In verschillende plaatsen is het mogelijk om tochtjes op het water te maken, zoals op de Ayeyarwady (Irrawaddy) bij Bagan of Mandalay of op het Inle Meer. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer