Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Myanmar

Hoofdstad Myanmar

Terug

Sinds 2006 heeft Myanmar een nieuwe hoofdstad. Jaren is het Yangon geweest, maar in de loop van 2006 is de volledige staatsadministratie naar Naypyidaw, nabij Pyinmana verhuisd. Deze nieuwe hoofdstad is toeristisch gezien verder niet van belang dus geven we hier informatie over Yangon. 

Yangon (Rangoon) is de ruim 5 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Myanmar. 

Yangon (Rangoon) is met ruim 5 miljoen inwoners de grootste stad van Myanmar. Het zijn nog altijd de ontelbare pagodes die het stadsbeeld domineren. Pas sinds kort is men bezig met de bouw van moderne gebouwen. In de stad zijn nog veel gebouwen te vinden die dateren uit de Britse koloniale periode. Fietsen is helaas niet toegestaan in de straten van de hoofdstad, maar te voet of per pick-up taxi kun je de vele bezienswaardigheden in de stad bezoeken.

Shwedagon Pagode
Al van ver schitteren de indrukwekkende gouden zedi (Burmees voor stoepa) van de wereldberoemde Shwedagon Pagode je tegemoet. Voor Burmese boeddhisten is de Shwedagon de meest heilige plek in het land. Het is prachtig om te zien hoe men heel devoot, biddend, in één richting rond de grote gouden zedi loopt.

Liggende Boeddha
De Chaukhtatkyi is een zeventig meter lange Liggende Boeddha, gebouwd met geld van donaties. Veel Burmezen komen hier om hun hand te laten lezen door één van de vele waarzeggers. De gastvrije monniken die bij de Liggende Boeddha wonen vinden het vaak leuk om hun woning te laten zien. Veel engels spreken zij niet, maar met handen en voeten kom je heel ver.

Karaweik
In het stadspark kan de Karaweik bezocht worden, een reconstructie van de koninklijke boot. Deze boot is gebouwd in de vorm van een garuda en ligt in het Kandawgyi-meer. Bij dit meer heb je een mooi uitzicht op de Shwedagon Pagode. 

Bogyoke Aung San Markt
Neem ook een kijkje op de Bogyoke Aung San Markt. Deze markt werd gebouwd in 1926 en heette vroeger de Scott’s Market, naar James George Scott, de Britse bestuurder die o.a. voetbal introduceerde in Myanmar. Na de onafhankelijkheid werd de markt hernoemd naar Aung San, de held van de onafhankelijkheidsstrijd (en de vader van Aung San Suu Kyi). De markt staat bekend om zijn koloniale architectuur en er worden o.a. antiek, curiosa, kunst, kunstnijverheid en kleding verkocht. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer