Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3030 160 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

VNC Asia Travel hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Myanmar

Geldzaken

Terug

De munteenheid is de kyat. Er zijn biljetten van 1, 5, 10, 50, 90, 100, 200, 500 en 1000 kyat, waarop zowel Arabische als Myanmar cijfers staan.

Het in- en uitvoeren van de Birmese Kyat is verboden. Je mag ook niet meer buitenlands geld mee het land uitnemen dan je bij aankomst in bezit had.

Er is een wisselkantoor op de luchthaven. In de Yangon kun je cash wisselen bij de Foreign Trade Bank in Barr Street, Mandalay, B-Road of 82nd Street. Ook kan er gewisseld worden bij wisselkantoren of bij wisselbalies in grote hotels. Houd er rekening mee dat alleen Amerikaanse dollars en euro’s omgewisseld kunnen worden, waarbij de voorkeur uitgaat voor dollars. De biljetten moeten nieuw en ongekreukt zijn, anders zullen ze geweigerd worden.

Credit cards worden slecht beperkt geaccepteerd en aan het gebruik zijn vaak extra kosten aan verbonden.

Tot voor kort wat de zwarte geld markt uiterst actief in Myanmar. Er werd op de zwarte markt een veel gunstigere wisselkoers gegeven, maar tegenwoordig is dit niet meer zo. Door bij de bank of een wisselkantoor te wisselen vermijd je de kans op bedrog.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer